Benzin, Motorin ve LPG Akaryakıt Pompa Fiyatlarına Bir Zam Daha Yansıdı!

Benzin, Motorin ve LPG Akaryakıt Pompa Fiyatlarına Bir Zam Daha Yansıdı!

Yılbaşından itibaren büyük zamlar gelmesiyle birlikte araç kullanmak farklı bir dert olmaya başladı. Gelen benzin zamları üzerine doların yüksek olduğunda kalan fiyatlandırmalar yüzünden ciddi anlamda zorluk yaşanıyor. Yaşanan zamlar sonrasında diğer kesimlere de zamlar geliyor. Yeni zamlarla birlikte benzin ne kadar oldu? Detaylar haberimizde paylaşıldı.

Akaryakıt zamları gelmesiyle birlikte alım gücünü büyük etkileyen faktörlerden biri oldu. Depoyu tam doldurmak isteyenler cebini büyük oranda yakıyor. En son gelen zam 8 Ocak 2021 tarihinde yer almıştı. Benzine 63 kuruş motorin fiyatlarına da 94 kuruş zam gelmesiyle birlikte büyük bir zorluğa kapı açmıştı. Yapılan zam sonrasında araç sahipleri araba kullanmayı bırakarak alternatif yöntemlere doğru gitti. Hatta bu durumun yaşanmasıyla trafik de yoğunluğun azaldığı da gözüktü.

Benzin, Dizel, LPG Otogaz Kaç TL oldu?

En son gelen zamlarla birlikte kurşunsuz benzin Ankara satış fiyatı 13,65 İstanbul 13,58 İzmir 13,65 TL olarak sunuluyor. Dizel motorin fiyatları ise Ankara ve İzmir 13,81 satışı sunulurken İstanbul 13,74 olarak yerini alıyor. LPG otogaz fiyatlandırmaları ise Ankara 9,14 İstanbul 9,09 ve İzmir de 8,89 TL olarak sunuluyor.

Yapılan hesaplamalarla birlikte bir depo benzin maliyeti hesaplanarak işlemler sağlanıyor. 60 litre depo benzin dolum sağlandığında karşılan tabloda 814 liraya dolum sağlanırken dizel fiyatı 822 TL ve LPG fiyatı 543 TL olarak yer alıyor. Bu durum karşısında araç sahipleri araç kullanmayı bırakarak diğer ulaşım araçlarına yönelim başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.