Borcu Olanlar Resmen Af Çıktı! Bu Borçları Artık Ödemenize Gerek Yok..

Borcu Olanlar Resmen Af Çıktı! Bu Borçları Artık Ödemenize Gerek Yok..

Borcu olan vatandaşlar ve şirket sahiplerinin dikkatine! Bu borçları ödemek zorunda kalmayacaksınız. Çeşitli vergi maufiyetleri ile birlikte alacaklardaki feragat dönemi büyük ses getirdi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan ekonomik düzenlemeye ilişkin merak edilenler...

Türkiye İhracatcılar Meclisi'nin duyurusu ile birlikte silinecek borçlarla ilgili bilgiler verildi. Hangi konularda vergi istisnasının dahil olacağı ve pek çok daha fazlası paylaşıldı. Bu habere ilişkin yapılan duyuruda hangi ifadelere yer verildiğini sizlerle paylaşıyoruz. Vergi muafiyetleri ve 2000 TL altı alacaklarla ilgili düzenlemelerde yeni gelişmeler yaşandı.

Ekonomik Düzenleme Resmi Gazete'de Yayımlandı

"Resmi Gazete'de yer alan ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile vergi muafiyetleri, gelir vergisi istisnaları, kısa çalışma ödeneği, Gümrük Kanunu, sermaye azaltımındavergileme, kur korumalı mevduat, kaçak akaryakıtın tasfiyesi, takip tutarı 2000 lira ve altına düşen alacaklar ve ihracatçı birlikleri yedek akçeleri gibi hususlarda düzenlemeler yapıldı.

Vergi Muafiyetinde Düzenleme Yapıldı

"Yenilenebilir enerjide vergi muafiyeti 25 kW'den 50 kW'ye çıkarıldı. Elektrik Piyasası Kanunu uyarınca lisanssız yürütülebilecek faaliyetler kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik enerjisi üretimi amacıyla, sahibi oldukları veya kiraladıkları konutların çatı veya cephelerinde, kurulu gücü azami 50 kilovata kadar elektrik enerjisinden ihtiyaç fazlasını son kaynak tedarik şirketine satanlar, gelir vergisinden muaf olacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.