Bulgaristan 2022 Yılı Asgari Ücret Listesi! Bulgaristan'da Asgari Ücret Kaç Leva?

Bulgaristan 2022 Yılı Asgari Ücret Listesi! Bulgaristan'da Asgari Ücret Kaç Leva?

Bulgaristan'da 2022 yılı itibariyle asgari maaş kaç leva? Asgari ücret için verilen para merak ediliyor. Bulgaristan'daki yaşama dair güncel gıda fiyatları da açıklandı. İşte hem Euro hem de Leva cinsinden asgari ücrete dair bilinmeyenler...

Bulgaristan, tıpkı Türkiye gibi enflasyonla mücadele etmekte. Dolayısıyla her sene asgari ücrete zam yapılıyor. 2021 yılında asgari ücretin 650 leva olduğu bilinmekteydi. Bu yıl ise yüzde kaç zam yapıldığı merak edildi. Hayat pahalılığına karşı alınan önlemlerden birisi de zam hamlesi oluyor. Dolayısıyla son döneme damgasını vuran zam ve enflasyon gelişmelerine ilişkin bilinmeyenleri açıkladık.

Asgari Ücrete %17 Zam!

Bulgaristan'da asgari ücrete %17'lik zam yapılacağı açıklandı. Dolayısıyla 650 levalık asgari maaş artık 760 leva olarak güncellendi. Halkın ortalama %14'lük kısmı asgari ücret kazanıyor. Dolayısıyla bu artış pek çok kişiyi etkiledi diyebiliriz.

Bulgaristan'da Hayat Pahalılığı

Bulgaristan'da en düşük maaşın 388 euro olmasıyla birlikte hayat pahalılığı merak ediliyor. Döviz kurunda değer kaybetmemizden ötürü pek çok Bulgaristan vatandaşı ülkemize gelerek alışveriş yapmayı tercih ediyor. Ancak kendi ülkelerindeki hayat pahalılığının bizden çok farkı olmadığı görülmekte. Yine de son yıllara nazaran Bulgaristan'da bazı şeylerin çok daha ucuz olduğunu söylemeliyiz. Düzine yumurta 1.55 euro iken tavuk kanadı 5 euroya satılmakta. İnternet hızının ülkemize oranla çok daha hızlı olduğunu da belirtelim. Benzin fiyatları da birim olarak kıyaslandığında fazlasıyla ucuz gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.