Çocuklu Ailelere Bayram Harçlığı! Devletten 5.770 TL Destek Ödemesi

Çocuklu Ailelere Bayram Harçlığı! Devletten 5.770 TL Destek Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın son dakika açıklamasına göre, Ramazan Bayramı öncesinde çocuklu ailelere yönelik yapılan destek ödemeleri öne çekildi. Devlet, Nisan ayı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini bugünden itibaren hesaplara yatırmaya başladı. İşte, detaylar...

Çocuk Destek Ödemeleri Ramazan Bayramı İçin Öne Çekildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her ay düzenli yapılan çocuk desteği ödemelerinin Ramazan Bayramı nedeniyle öne çekildiğini duyurdu. Bakan Göktaş, bu kapsamda toplamda 897,6 milyon TL tutarında desteğin bugünden itibaren hesaplara yatırıldığını belirtti.

Başvurular Devam Ediyor:

Başvuruların halen devam ettiği bilgisi paylaşılırken, çocuklu ailelerin destek ödemelerinden yararlanabilmeleri için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Başvuru için aranan şartlar şu şekilde:

- Haklarında Bakım Tedbiri Kararı Verilen Çocuklar: Sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklenmeleri durumunda ailelerine veya yakınlarına verilebilecek çocuklar.

- Ekonomik Yoksunluk Nedeniyle Desteklenmesi Gerekenler: Bakım tedbiri kararı alınmaksızın desteklenmeleri durumunda korunmaya muhtaç hale gelecek çocuklar.

- İş ve Meslek Edinme Kurslarına Devam Eden Gençler: Bakım tedbiri kararlı iken yaş sınırlarını tamamlayan gençlerden iş ve meslek edinme kurslarına devam edenler veya desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olanlar.

- Olağanüstü Durumlar: Felaket, afet, hastalık, kaza gibi durumlarla karşılaşan veya hayati tehlike arz eden kişilerin çocukları.

Başvuru Süreci:

Başvuruların e-Devlet üzerinden veya il/ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla gerçekleştirilebileceği açıklandı. Başvuruda bulunacak vatandaşlardan istenen belgeler ise şu şekilde:

  • Dilekçe
  • T.C. Kimlik Numarası Beyanı
  • Gerekirse Sağlık Raporu veya Öğrenci Belgesi
  • İş-Kur ve Meslek Kurslarına Başvurduğuna Dair Belgeler

Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda uygun görülen ailelere destek ödemeleri yapılacaktır.

Bu desteklerle, dar gelirli çocuklu ailelerin bayram sevinci daha da artarken, devletin sosyal yardımlarının önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.