Çocuklu Ailelere Ödemeler Başlıyor! 650 TL'lik Aylık Ödeme İçin Şartlar Nelerdir?

Çocuklu Ailelere Ödemeler Başlıyor! 650 TL'lik Aylık Ödeme İçin Şartlar Nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan gelen haberle birlikte önemli detaylara yer verildi. Öyle ki aylık 650 TL'ye varan ödemeler sahiplerine iletilecek. Çocuklu ailelere sağlanacak ödemelerde Türkiye Aile Destek Programı şartları öne çıkıyor.

Kasım ayından itibaren Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemelerin yapılacağı belirtildi. Peki güncel gelişmelere göre bizleri neler bekliyor? Son zamanlara damgasını vuran bu detayların yanı sıra neler yaşanacağı da yanıt bulacak. Aylık 650 TL'ye varan ödemeleri almak için başvuru yapmalısınız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamada önemli ifadelere yer verdi. Bütçenin bu doğrultuda artırıldığı ve ödemelerin Kasım ayından itibaren başlayacağı konusunda uyardı.

650 TL'ye Kadar Destek Ödemesi Yapılacak!

“Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı’nın mevcut bütçesine 25 milyar TL ilave yaparak 40 milyar TL’ye çıkardık. Bununla birlikte programımızın kapsamını genişlettik. Böylece destek programımız süresince sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan çocuklar için ilave destek sağlayacağız. Desteğimiz kapsamında 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL ve 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ödeme yapacağız. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programımız çerçevesinde hayata geçirdiğimiz çocuk desteği ödemelerini de Kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.