Doğal gaza çok büyük bir zam daha geldi

Doğal gaza çok büyük bir zam daha geldi

BOTAŞ'ın Aralık 2021 doğalgaz toptan fiyat tarifesi resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı. BOTAŞ'ın Aralık ayı tarifelerine göre, sanayi ve elektrik santralleri için doğal gaz yüzde 20 arttı. Şu anda evlerde doğalgaz kullanımında bir artış yok.

BOTAŞ, 1 Aralık 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak doğalgaz fiyatını resmi internet sitesi aracılığıyla açıkladı. Bu ayrıntılara göre, büyük sanayi ve ticari kuruluşlara doğalgaz arzı, artan maliyetler nedeniyle %20 oranında artmıştır. Öte yandan santrallerin kullandığı doğalgazın fiyatının da aynı oranda artacağı söyleniyor.

BOTAŞ, resmi web adresi üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada öne çıkan bazı kısımlar ise şu şekilde:

01 Aralık 2021 tarihi itibari ile gelinen bu aşamada tüketicilerimizi imkânlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde bir düzenleme yapılması zorunluğu ortaya çıkmıştır.

Konutlarda kullanılan doğal gaz tarifesinde Aralık ayında bir değişiklik yapılmamıştır. Artan maliyetlerden dolayı Büyük Sanayi ve Ticari Kuruluşları abone grubuna yüzde %20 ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gaz tarifesine de yüzde %20 oranında artış yapılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.