EFT Ücretlerine Büyük Zam! Vatandaşları Çok Şaşırtan Zam Yolda..

EFT Ücretlerine Büyük Zam! Vatandaşları Çok Şaşırtan Zam Yolda..

Ülkemizde birçok banka müşterisi neredeyse her gün birbirine bankalar üzerinden EFT ile para gönderip, alıyor. Tabi bu işlemin gerçekleşmesi için müşterilerden belirli bir ücret de isteniyor. Bugün gelen yeni bir zamla EFT ücretleri tam iki katına çıktı. İşte detaylar..

Her gün birçok banka müşterisi birbirlerine para gönderip, alıyor. Müşterilerin birbirine para gönderip, almaları için en kolay yollardan biri olan EFT ülkemizde bu işlemi gerçekleştirmek için en çok tercih edilen yolların başında geliyor. Bankalar aracılığı ile EFT şeklinde gün içerisinde dakikalar içerisinde para transferleri gerçekleşirken, bunun için vatandaşlardan çok küçük bir ücret isteniyor. Bu ücret verilmediği takdirde EFT işlemi gerçekleşmiyor.

EFT iki kat ücretlerine zam geldi!

Normalde vatandaşlar gün içerisinde birbirlerine ATM'ler üzerinden 1000 TL ve altı bir ücret gönderdiklerinde sadece 2 TL bir ücret isteniyordu. Ama yeni alınan kararla bu ücret iki katına çıkartılarak 4 TL oldu. Bugünden itibaren mesai saatleri içerisinde birbirlerine 1000 TL ve altı bir ücreti EFT ile göndermek isteyen vatandaşlar 4 TL ücret vermek zorunda kalacaklar.

Havale ve diğer transferlere zam gelebilir mi?

Havale ve diğer transfer ücretlerine zam gelip, gelmeyeceği henüz belli olmasa da, vatandaşlar bu konuda şimdiden şikayet etmeye başladı. Birçok kişi gelen bu zamların gereksiz olduğunu belirterek, sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.