Ek Gösterge Sorunu Çözüme Kavuşturuluyor! Milyonlarca Emekli ve Memura Zam Müjdesi!

Ek Gösterge Sorunu Çözüme Kavuşturuluyor! Milyonlarca Emekli ve Memura Zam Müjdesi!

Ek Göstergelerin yükseltilebileceği ifade ediliyor. Üstelik hangi memurlar için geçerli olacağı da belirtildi. Bakanlıktan gelen açıklamada memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Memur ikramiyesinin miktarı da artabilir. İşte ek gösterge ile beraber yeni zamlar...

Ek gösterge sorunu, yıllardır ele alınılmıyor. Bu nedenle de memur emeklileri ve memurların sıklıkla dile getirdiği bir durum. Ancak bakanlıktan gelen açıklamada ek göstergeye dair çeşitli görüşmeler yapılacağı öğrenildi. Özellikle de Toplu Sözleşme için yapılan görüşmelere bu konunun da dahil edileceği bilgisi verildi. Hal böyle olunca memur ve emeklileri büyük sevinç yaşadı. Milyonları kapsayan bu gelişme sonrasında gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çevrildi.

Hangi Ek Göstergeler Yükseltilecek?

Ek göstergelerin tümüyle yükseltilmesi istense de çeşitli ifadelere göre polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergeleri yükseltilecek gibi duruyor. Ancak konuyla ilgili detaylı bir gelişme yaşanmadığını da ifade edelim. Sendikalar, konuyla ilgili tüm meslekleri kapsayacak bir hamlede bulunsalar da ne gibi gelişmeler yaşanacağını göreceğiz.

Zam ve İkramiyeler Ne Kadar Artacak?

Ek göstergenin düzenlenmesi sonrasında memur maaşlarında %20 oranında zam yapılabilir. İkramiyelerde de benzer bir yüzde ile artış yaşanacağı belirtiliyor. Ancak ek göstergelerin tüm alanları kapsamaması durumunda pek çok kişi bu duruma itiraz edecektir. Türkiye'de bulunan emekli ve mevcut memurlarla beraber önemli bir sayının ek gösterge kararını beklediğini söylemeliyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.