Elektriğe Gelen Zam Sonrası Faturalar Yarıya İniyor

Elektriğe Gelen Zam Sonrası Faturalar Yarıya İniyor

Elektrik faturalarına indirim mi gelecek? Elektriğe gelecek indirimle birlikte %15'e varan fiyat düşüşü yaşanabilir. Peki bu indirimden kimler yararlanacak? Yılbaşından sonra iyice artan fiyatlarla birlikte elektrik faturaları neredeyse 2 katını geçmişti. EPDK'dan elektrik indirimine dair detaylar...

Elektrik faturalarına gelen zamdan sonra faturalar iki katına çıkmıştı. Pek çok kişi ödemekte zorluk çektiğinden şikayetçiydi. Sosyal medyaya da yansıyan bu durum büyük dikkat çekti. Peki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) nasıl bir karar alacak? EPDK, yapacağı hamle ile elektrik faturalarının birinci kademesine indirim getirme planını uygulayacak. Birinci kademeden kasıt nedir?

Elektriğe %15 İndirim Gelebilir

EPDK, elektriğe indirim uygulamak için çalışmalara başladı. Eğer birinci kademeye indirim gelir ise pek çok kişi bu fırsattan yararlanacaktır. Yani aylık 210 kW/saat kullananlar için yeni bir indirim kapıda. Elektrik faturasını daha ucuz ödemek isteyenlerin saatlik ödemesi daha düşük olan düşük limitli kademeye dahil olması gerekiyor. Bunun için de aylık 210 kW/saati geçmemeleri gerekmekte.

Elektrik İndirimi Ne Zaman?

Elektrik faturalarına yapılacak indirim kararının ne zaman uygulanacağı belirtiliyor. Özellikle de artan faturalardan sonra EPDK'nın bu duruma daha fazla vakit ayıracağı öğrenildi. Yakında faturalarla ilgili indirim müjdesinin verilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.