Elektrik Faturalarında Kademeli Fiyat Tarifesi Nedir? Faturalar Ucuz mu Gelecek?

Elektrik Faturalarında Kademeli Fiyat Tarifesi Nedir? Faturalar Ucuz mu Gelecek?

2022 yılında elektrik faturalarında yeni dönem başladı. Artık kademeli fiyat tarifesine göre hareket edilecek. Buna göre ise bazı aboneler düşük fatura ödeyecek. Belirli bir eşiğin üstüne çıkan aboneler ise daha fazla fatura ödemek zorunda kalacak. İşte faturayı ucuz hale getirmenin yolu...

Elektrik abonelerini ilgilendiren bu karar ile birlikte milyonlarca abone daha farklı faturalar ödeyecek. 2022 yılı itibariyle elektrik faturalarında kademeli fiyat tarifesi uygulanacak. Peki bu ne anlama geliyor? 150 kWh'ye kadar kilovatsaat başına vergiler dâhil 1,37 TL ödenecek. Ancak 150 kWh'yi geçilmesi durumunda kilovatsaat başına vergiler dahil 2,06 TL fiyatlandırma yapılacak. Dolayısıyla aradaki fiyat farkının faturanıza yansımasını istemiyorsanız daha az elektrik tüketimi yapmanız gerekiyor.

Fatura Fiyatları Düşecek mi?

Düşük elektrik tüketimi yapanlar ve 150 kWh'yi geçmeyenler için fiyatların düşeceği söylenebilir. En azından daha fazla ödeme ihtimaliniz bulunurken bu durum ortadan kalkacak. Ancak yüksek tüketim yapanların faturalarında artış yaşanabilir. Bu durum çok tüketenin daha çok ödeyeceği anlamına geliyor. Az tüketenler ise nispeten oransal olarak daha az bir ödeme yapacak.

Elektrik Faturalarında Yeni Dönem!

Elektrik faturalarının bir kısım abone için iyi bir kısım abone için kötü olabileceği vurgulanıyor. Evindeki elektriği kısamayanlar çok daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak. Ayrıca Ocak ayında gelecek faturaların Aralık ayını kapsayan kısmı yeni kademeli fiyat tarifesinden etkilenmeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.