Emekli İkramiyeleri 4253 TL'ye Çıkıyor! TBMM'ye Kanun Teklifi Verildi!

Emekli İkramiyeleri 4253 TL'ye Çıkıyor! TBMM'ye Kanun Teklifi Verildi!

Emeklilerin bayram ikramiyelerine beklediği zam nihayet geldi. TBMM'ye verilen kanun teklifi dikkat çekti. Çünkü 1100 TL'den 4253 TL'ye bir artış söz konusuydu. Peki yeni ikramiye zammı ne zaman onaylanacak? 2022 yılı güncel emekli ikramiyesi merak ediliyor.

Emekli bayram ikramiyeleri, Kurban ve Ramazan Bayramı öncesinde veriliyor. İkramiyelerle ilgili yaşanan bir diğer gelişme ise 2022 yılı zam oranıydı. Bayramdan önce ne kadar zam verileceği merak konusu haline geldi. Pek çok kişi bu zam miktarını merak ederken TBMM'ye sunulan kanun teklifi dikkat çekti. Peki 2022 yılında emekli ikramiyesi kaç TL olacak? Zam miktarı şimdiden merak ediliyor.

4253 TL Emekli İkramiyesi!

Emekli ikramiyesinin 4253 olabileceği belirtiliyor. Nedeni ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in vermiş olduğu kanun teklifinde saklı. CHP'den Ömer Fethi Gürer'in verdiği kanun teklifi, emekli bayram ikramiyelerinin 1100 TL'den 4253 TL'ye çıkarılmasını hedeflemektedir. Pek çok kalemde fiyat artışının yaşandığı ve bu yüzden emeklilerin bir an olsun rahatlayabilmeleri ve geçinebilmeleri adına bu miktarın uygun görüldüğü belirtiliyor. Enflasyon verilerinin ve daha pek çok araştırmanın bu fiyatın belirlenmesinde rol oynadığı tahmin edilmekte. Dolayısıyla kanun teklifinin kabul edilmesi emekliler adında olumlu bir gelişme olacaktır.

Teklif Kabul Edilecek mi?

Kanun teklifinin kabul edilip edilmeyeceği merak edildi. Önümüzdeki haftalarda emekli ikramiyelerine ilişkin güncel fiyat bilgisinin paylaşılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.