Emekli Maaşına Haciz Konur mu? Emekli Maaşından Haciz Nasıl Kalkar?

Emekli Maaşına Haciz Konur mu? Emekli Maaşından Haciz Nasıl Kalkar?

Emekliler, kredi çektikten sonra ödemez ise maaşlarına el konulacağını düşünüyor? Emekli maaşına haciz gelir mi? Eğer borcunuzu ödemezseniz ne gibi yaptırımlarla karşılaşırsınız? Son dakika emekli maaşı haciz konusuna dair gelişmeler ve çok daha fazlasını sizlerle paylaşıyor olacağız.

Emekliler, kredi çektikleri vakit bunu zamanında ödeyemez ise maaşlarına haciz gelir mi? Söz konusu gelişmeye ilişkin çok fazla soru soruldu. Özellikle de haciz koyulacak maaşın emeklilik ödemesi olmasından ötürü bunun pek mümkün olmadığını söyleyebiliriz.

Taahhüt Gösterirseniz El Konulabilir!

Eğer bankadan kredi çekerken maaşınızı taahhüte ekletirseniz maaşınızın yetkisi elinizden alınabilir. Borcunuz ödenene dek böyle bir şeyin yapılabileceği belirtiliyor. Ancak buna haciz denmemektedir. Dolayısıyla anlaşma çerçevesinde emekli maaşınızı ortaya koyarsanız borcunuzu ödemediğiniz durumlarda maaşa el koyma yetkisi bankaya verilmiş olur.

Emekli Maaşına Haciz Konmuyor!

Emekliler, maaşlarına haciz geleceğini düşünse de banka ile yaptığınız anlaşma çok önemlidir. Borcunuzu ödememeniz durumunda bir süre geçtikten sonra maaşa haciz gelebilmekte. Fakat emekli maaşına böyle bir durum yoktur. Kişinin rızası ile yapılması durumunda emekli maaşı bankaya bağlanır. Dolayısıyla normal çalışan maaşı ile karıştırılmaması gerekiyor. Buna dikkat edilmesi durumunda büyük bir bilgi kirliliği ortadan kalkacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.