Emekli Maaşlarına Yeni Yüzde 45'e Varan Ek Zam Geliyor!

Emekli Maaşlarına Yeni Yüzde 45'e Varan Ek Zam Geliyor!

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beklenen müjdeli haber geldi. Emeklilere Ocak 2024 zammının ardından ilave zam oranları açıklandı. Memur emeklisi ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki zam farkı kapatılarak, emekli maaşlarına yüzde 45 oranında ek zam yapılacak. Detaylar haberimizde.

Yeni Ek Zam Kararıyla Emeklilere Can Suyu

Ocak 2024'te SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılan yüzde 37,57 oranındaki zamın ardından, hükümet tarafından alınan yeni karar emeklilere nefes aldıracak. Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerine paralel olarak belirlenen yüzde 8 ek zam oranı, emeklilere ek maddi destek sağlamayı hedefliyor.

Ek Zam Oranı Yüzde 8 Olacak

Haziran ayında beklenen yüksek enflasyon nedeniyle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24, memur emeklilerine ise yüzde 18.6 oranında zam yapılması öngörülüyor. Ancak, memur emeklilerinin yüzde 5.4 daha az zam alması bekleniyor. Bu dengesizliği gidermek amacıyla hükümet, emeklilere ek yüzde 8 zam yapma kararı aldı.

En Düşük Emekli Maaşı 11.000 TL'ye Yükseliyor

Ek zamların yanı sıra en düşük emekli maaşı da artırılacak. 7500 TL ve altında maaş alan emekliler, yeni düzenleme ile en az 11.000 TL maaş almaya başlayacak.

TBMM Açılışı İle Zam Teklifi Sunulacak

Hükümetin aldığı ek zam kararı, 16 Ocak'ta TBMM'nin açılmasıyla birlikte resmiyet kazanacak. İki bakanlık tarafından hazırlanan zam teklifi, meclis gündemine sunularak emeklilere ek zam yapılması onaylanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.