Emekli Olmanın Yolu Bu Kadar Basit! Peki Ya Şartlar Nedir?

Emekli Olmanın Yolu Bu Kadar Basit! Peki Ya Şartlar Nedir?

Emekli olmak isteyenlerin karşılaması gereken şartlara değineceğiz. Öyle ki bu gelişmeleri yakından takip ederseniz sizler de emeklilik işlemlerini başlatabilirsiniz. SGK'ya vereceğiniz dilekçe de önemlidir. Emeklilik için şartlar ve sigorta primine dair merak edilenleri aktaracağız.

Erken emekli olmak veya yaşınız geldiğinde emekli olmanın yolunu merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Özellikle de son zamanlarda EYT mağdurlarının emekli olmak için hükümete çağrıda bulunduğuna şahitlik etmiş olabilirsiniz. Dolayısıyla bu gelişmenin yanı sıra sizler ne zaman emekli olacağınızı araştırıyor musunuz? İşte emekli olmanın yolu ve çeşitli yöntemler ile sizlere şartlardan söz edeceğiz.

Kimler Emekli Olabilir?

Kimlerin emekli olabileceğine dair çeşitli sorular sorulmakta. Özellikle de bu konu hakkında sigorta primlerinden yola çıkabilir. Öte yandan sigortanızın kayıt edildiği yıl da bunu etkiliyor. Son olarak sigortalı şekildeki çalışma süreniz de fazlasıyla önemli. Kayıt olduğunuz yıla göre ve yaptığınız işe göre değişmekle birlikte 3600 7200 veya 9000 gün prim ödemeniz gerekmektedir. Sigorta primini ödeyen, çalışma süresi şartını karşılayanlar emekli olabiliyor.

SGK'ya Dilekçe Yazabilirsiniz

e-Devlet üzerinden ne zaman emekli olacağınızı kontrol edebilir, süreniz geldi ise SGK'ya dilekçe vererek emeklilik işlemlerinin başlamasını sağlayabilirsiniz. Dolayısıyla emeklilik sanılanın aksine çeşitli şartları karşıladığınzıda oldukça kolaydır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.