Emekli ve Memurlara Gelen Zam Yüzleri Bir Nebzede Olsa Güldürdü! Emekli ve Memurlara Ne Kadar Zam Geldi?

Emekli ve Memurlara Gelen Zam Yüzleri Bir Nebzede Olsa Güldürdü! Emekli ve Memurlara Ne Kadar Zam Geldi?

Emekli ve memurların gözü kulağı TBMM meclisinde yer alacak. Gelecek zamlar TBMM kurulunda belirlenerek hareket edilecek. Meclisin toplanmasıyla birlikte kararname onaylanma sürecine gidecek. Şimdiden memur ve emekliler günü iple çekecek. Emekli ve memurlar ne kadar zam alacak? Detaylar haberimizde.

TMBB içerisinde başlayacak mesaide büyük beklentiler yer alıyor. 18 Ocak Salı gününde başlayacak mesai içerisinde Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ve yer alan bazı kanunlar olan 375 Sayılı Kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılması için görüşmeler gerçekleşecek. Yapılan görüşme sonrasında resmi gazetede yer almasıyla birlikte tam anlamıyla devreye girecek. Emeklilik ve memurlar için yapılan görüşmede başka maddelerde yer alıyor.

Emekli ve Memurlara Zam!

Düzenleme yapılmasıyla birlikte kamu görevlisi olarak çalışan kişilerin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak- 30 Haziran 2022 tarihleri için artış oranı yüzde 5’ten yüzde 7,5 oranına yükseltilmesi sağlanacak.

Aylık olarak ödeme yapılma miktarı 1500 TL olan kişilere asgari ödeme tutarı yükseltme sağlanarak 2500 TL çıkarılması sağlanacak.

Bireysel Emeklilik sisteminde yer alan devlet katkısı yükseltilmesi sağlanacak. Yapılan karara göre yüzde 25’ten yüzde 30’a yükseltilecek.

Şimdiden emekli ve memurlar kararnamenin yayınlanmasını iple çekiyor. Resmi gazete yayınlanmasıyla birlikte karar yürürlüğe girerek maaşlara zamlı şekilde gelmesi sağlanacak. Yapılan zamlarla birlikte kişilerin biraz daha alım gücüne karşı destek vermesi planlanıyor. İlerleyen dönemlerde yapılan zammın etkileri nasıl etki edecek göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.