Emekliler Emekli Olalı Böyle Hizmet Görmedi! Devlet Emeklileri Üçretsiz Tatile Gönderiyor. İşte Başvuru Şartları..

Emekliler Emekli Olalı Böyle Hizmet Görmedi! Devlet Emeklileri Üçretsiz Tatile Gönderiyor. İşte Başvuru Şartları..

SGK'dan Emekli vatandaşlara sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. SGK'dan her emekli vatandaşa tatil fırsatı sunuluyor yeni hizmete giren bu çalişmayı duyan emekliler Sosyal Güvenlik Kurumu'na şimdiden başvurmaya başladı. işte haberin tam detayı..

Emekli vatandaşları ilgilendiren müjdeli haber geldi. Çalışma süresini ve yaşını doldurmuş daha sonra emekliliklerini hak etmiş vatandaşlar, çeşitli sağlık problemleriyle mücadele ediyor. Yaşlanma nedeniyle sağlık sorunlarının arttığı dönemlerde vücudun yorgunluğu baş göstermeye başlarken, yaşam kalitesi de düşmüş oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli vatandaşların rahat bir emeklilik geçirebilmeleri için çeşitli hizmetler sunuyor.

EMEKLİLERE ÖZEL KAPLICA TEDAVİSİ DESTEĞİ

En dikkat çekenlerden biri de ücretsiz kaplıca hizmeti. Bu hizmetin nasıl alınacağı ise merak edilen konular arasına girdi. İşte Ücretsiz Kaplıca Hizmetinin detayları

Yaşlı vatandaşlardan emekli olanlar Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlamış olduğu Ücretsiz Kaplıca Hzimetini araştırmaya başladı. Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki bu hizmeti hem emekliler hem de onların bakmakla yükümlü oldukları kişiler yararlanabiliyor. Ücretsiz Kaplıca hizmeti sağlık sorunlarının en aza indirilmesi ve hastalıklarda rahatlama ve iyileşme çözümünün sunulabilmesi için önemli görüldüğü için emekli vatandaşlar için uygun görülmüştür. Kaplıca için yapığı yol masrafı, yemek masrafı günlü refakatçi harcamaları da SGK tarafından karşılanıyor. Kaplıca için harcanan tüm ücretlerin karşılandığı hizmet, emekliler tarafından oldukça rağbet görüyor.

ÜCRETSİZ KAPLICA TEDAVİSİ DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

SGK'nın ücretsiz sunduğu kaplıca hizmetlerinden yararlanmak isteyen emekli vatandaşların belirli şartları taşıması gerekiyor, bu nedenle ücretsiz kaplıca hizmetlerinden yararlanabilmek için emeklinin resmi sağlık kuruluşlarınca düzenlenmiş sağlık sertifikasına sahip olması gerekiyor. Hizmetten yaralanabilmek için gerekli diğer şartlar ise şöyle: En az 1 adet fizik tedavi ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanının bulunduğu sağlık ofisinden bir rapor düzenlenmesi, Sağlık biriminden alınan rapor ayrıca uzmanların önerdiği tedaviyi, ihtiyaç duyulan seansları ve bu tedavi için gün sayısını da içermelidir.

ÜCRETSİZ KAPLICA TEDAVİSİ HAKKINDAN NASIL YARARLANILIR?

Emekliler Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı termal tesislere sağlık kuruluşu tarafından verilen sağlık belgesini aldıktan sonra başvurabilirler.Talep belgesinin düzenlendiği tarihten itibaren ilk 5 gün içinde yapılmalıdır.Yol ücretinin ödenmesi belirlenir. kişinin ev adresi üzerinden Ödeme en yakın adres ve spa üzerinden seyahat giderleri hesaplanarak yapılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.