Emeklilik Yaşını Öne Çekmek Mümkün! Birkaç Sene Erkenden Emekli Olabilirsiniz!

Emeklilik Yaşını Öne Çekmek Mümkün! Birkaç Sene Erkenden Emekli Olabilirsiniz!

Borçlanma ile emeklilik yaşı düşebiliyor. Bu sayede hem kadın hem de erkek daha erken emekli olabilmektedir. Peki borçlanma yöntemi nedir? Erken emeklilikte bazı şartlar bulunuyor. SGK'nın açıklamalarına göre ise şartları karşıladığınız takdirde 50'li yaşlarda dahi emekli olabilirsiniz. Emeklilik yaşını öne çekmenin yolu...

SGK, erken emeklilik için çeşitli fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatlar arasında da borçlanmaya dayalı emeklilik bulunuyor. SGK prim ödemelerinizin bir kısmını peşin şekilde yaptığınız takdirde emeklilik yaşınızı öne çekmiş olacaksınız. Peki bu nasıl yapılır? Kadınlarda ve erkeklerde prim günü bakımından oldukça farklı sonuçlar ortaya çıkıyor.

Kadınlarda Doğum Borçlanması

Doğum borçlanması ile 3 çocuk için toplamda 6 senelik prim borcunuzu ödeme hakkınız olacak. Çocuk başına 2 yıl prim borçlanması alabiliyorken, bu sayı 3 çocuğa kadar geçerlidir. Buna göre 6 yıllık bir kazancınız olacak. Yaşınızın öne çekilmesi konusunda önemli bir avantaj olduğu biliniyor. Kadınlar, 50'li yaşlarda emekli olması için doğum borçlanması yöntemini uygulamalılar. Bu yönden kadınların erken emeklilik yöntemi erkeklere göre çok daha etkilidir. Erkeklerde ise borçlanma yöntemi çok daha farklı.

Erkeklerde Asker Borçlanması

Asker borçlanması, askerlik yaptığınız sürenin SGK prim borcunu ödeyerek erken emekli olmanızı sağlamaktadır. Eğer 18 ay askerlik yapmış iseniz bunu prim borcu ile ödeyebilirsiniz. Böylelikle erken yaşta emekliliğin kapılarını açmış olacaksınız. Borçlanma yöntemiyle ilgili SGK'nın güncel açıklamaları yer almaktadır. Çeşitli şartları karşılamanız dahilinde bu yöntemi kullanabileceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum