En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak? İşte 2023 Emekli Maaşları..

En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak? İşte 2023 Emekli Maaşları..

En düşük emekli maaşı için çeşitli açıklamalar yapılıyor. Öyle ki son gelen verilerle birlikte çeşitli ifadelere yer verildi. Emekli maaşı için kaç TL tahmininde bulunuldu? Sosyal Güvenlik Uzmanı açıklaması ve 2023 yılı emekli maaşına ilişkin veriler...

En düşük emekli maaşının kaç TL olacağı soruluyor. Güncel gelişmelerle birlikte Sosyal Güvenlik Uzmanı'ndan gelen açıklama ve çeşitli enflasyon hesaplamaları devreye girecek. Öyle ki merak edilenleri sizlerle paylaşıyor olacağız. Son zamanlara damgasını vuran en düşük emekli maaşıyla ilgili bizleri neler beklemekte ifade edeceğiz.

SGK Uzmanı'ndan Açıklama!

Emekli maaşındaki zamma ilişkin Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman “Memur ve memur emeklisi ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine gelen zam yılda iki defadır. 6 ayda bir enflasyon farkı alarak güncelleme alıyorlar. Bu yıllardır böyle. Enflasyonun aylık ne kadar olduğu belirleniyor. Daha sonra da enflasyon farkı bulunuyor. Burada emekli maaşları hesaplanırken içine büyüme payı da ekleniyor. 1999 yılı öncesinde büyüme aylarının neredeyse tamamı yansıtılırken, şimdi sadece 3’te 1’i yansıtılıyor. 2000 ve 2008 yılında gelen kanunlarla büyüme paylarının tamamı artık yansıtılmıyor. Bu yüzden enflasyonun direkt karşılığı, çarpı büyümeden alınan pay ile beraber emekli maaşının güncellemesi belli oluyor” açıklamasında bulundu.

En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Emekli maaşına ilişkin SSK emeklilerinin temmuz ayı itibarıyla 3 bin 500 lira aldığını düşünürsek yüzde 20 artış yapılması durumunda alacakları maaş 4 bin 200 lira, yüzde 25 artış olursa 4 bin 375 lira olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.