Erken Emeklilik İmkânı Mümkün mü? 45 İş Koluna Müjde Geldi

Erken Emeklilik İmkânı Mümkün mü? 45 İş Koluna Müjde Geldi

Milyonlarca vatandaşa müjde oldu. Alınan bilgiler neticesinde 45 iş kolunda çalışanlar emekli olma şansına sahip olacak. Yapılan açıklamaya göre 45 iş kolunda çalışanlar hakkında da açıklamalar yaptı. İşte haberin tüm detayları…

Emekli olunmak için yıl, yaş ve prim günü şartlarının yerine getirilmesi önemli. Ayrıca uzmanlar bu şartların sigorta primine göre değiştiğini söylüyor. 1999 yılı öncesinde sigortalı olarak işe girenlerin bu şartlardan yararlanıp yararlanmadığı merak söz konusu oldu. Türkiye’de yaş haddinden dolayı ve erken olmak artık mümkün. Ayrıca 18 yaş öncesine ait sigorta primlerinin doldurulması önemlidir.

45 iş kolunda çalışanlar erken emekli oluyor!

45 iş kolunda çalışanlar erken emekli oluyor! Emniyet, yeraltı işleri, çimento, kurşun ve cam gibi işlerde çalışanların ödedikleri primler daha fazla oluyor. Bunun dışında ağır bir meslekte çalışanlar yıpranma payından dolayı bu etkenlerden daha fazla emeklilik primine sahip oluyor. Alınan bilgiler neticesinde yıpranma payı fiili hizmet olarak kabul ediliyor. Ayrıca 1 yıllık prim süresinin üzerine 3 ayın daha eklendiği ortaya çıktı.

Yıpranma payında 12 aylık çalışması 15 ay olarak kabul ediliyor. 1999 yılında görevde bulunan kişilerinde emeklilik yaşı düşüyor. Yıpranma payından dolayı emeklilik ikramiyesi ve aylığı da değişkenlik gösteriyor. Erken emekli olan kişilerin ise askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanmasından dolayı prim gün sayısı da artıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.