Erken Emeklilikte 1999 Yılı Öncesi Önemli! 51 Yaşında Emeklilik İçin SGK'dan Onay!

Erken Emeklilikte 1999 Yılı Öncesi Önemli! 51 Yaşında Emeklilik İçin SGK'dan Onay!

Erken emekli olmak isteyen emekli adaylarına müjde verildi. 50'li yaşlarında emekli olabilmeleri için istenen şartlar oldukça basit. SGK'nın da duyurduğu bu şartlar arasında sigorta giriş tarihi, prim günü ve çalışma süresi yer alıyor. İşte emeklilik için gerekli şartlar ve erken emeklilikte önemli detaylar...

SGK, erken emekliliğe müsaade ettiği şartları duyurdu. Erken emekli olmak isteyen milyonlarca kişi ise bu şartları karşılayıp karşılamadığına göz atıyor. Özellikle de sigorta giriş tarihinin büyük önemi bulunduğunu belirtelim. Pek çok kişi 1999 Eylül ayı sonrasında sigorta kaydı yaptırdığı için erken emekli olamamakta. Ancak bu tarihten önce kayıt yaptıranlar 51 yaşında dahi emekli olabilmektedir. Erkek ve kadınların emekli yaşı farklı fakat prim günleri ve çalışma süreleri konusunda eşitler.

3600 Gün ile Erken Emeklilik

3600 prim gününü doldurduğunuz takdirde erken emekliliğe bir adım yaklaşmış olacaksınız. Özellikle de sigortanız 1999 Eylül ayı öncesinde başladıysa daha da avantajlı bir konumda oluyorsunuz. 15 yıllık çalışma süresini de doldurmanız dahilinde emeklilik için yaşınızı bekleyebilirsiniz.

54 Yaşında Emekli Olabilirsiniz

Erken yaşta emeklilik için 31 Aralık 2011'den sonrasına kadar prim gününüzü çoktan tamamlamış olmanız gerekiyor. Prim gününü belirtilen tarihten önce tamamlayan erkekler 55 yaşında kadınlar ise 54 yaşında emekli olabilmektedir. Prim gününü zamanında dolduranlar ve çalışma süresini aksatmayan kişiler emeklilik konusunda daha fazla avantajlı oluyor. Yaş beklemek istemiyorsanız sizler de prim gününüzün erken dolmasına dikkat edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.