EYT Bekleyenler Aman Dikkat! Erken Emeklilik Hayal Olabilir..

EYT Bekleyenler Aman Dikkat! Erken Emeklilik Hayal Olabilir..

Bakan Vedat Bilgin'den gelecek açıklamalar dikkat çekiyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylara göre neler biliyoruz? Son zamanlara damgasını vuran EYT konusuyla ilgili düzenlemeler ve staj çıraklık dönemlerinin EYT'ye olan etkisi merak ediliyor.

EYT bekleyenlerle ilgili çeşitli detaylar gözler önüne serildi. Bu noktada bakanlıktan gelen açıklamalar da dikkat çekiyor. Peki ya son gelişmelere göre tam olarak neler biliyoruz? Çeşitli detaylar yanıt bulacağa benziyor.

Bakanlıktan Açıklama Geldi!

Bakan Vedat Bilgin, açıklamasında çeşitli detaylara yer verdi. Öyle ki güncel gelişmelere göre "Biz 1999 öncesi işe girmiş olanların yaş sorunu yüzünden emeklilikte karşılaştıkları sorunun çözümüne dönük düzenleme hazırlığı içerisindeyiz. Bu tek tip bir düzenleme. Bazı televizyonlarda uzman diye elinde kalemle hesaplamalar yapıyorlar, bu rakamlar onlar açısından maalesef doğru değil. Ellerinde veriler yok. Bütün çalışanların yaşı, günü ve prim sayısı gibi tüm veriler elimizde. O gerçek veriler üzerinde çalışıyoruz. Aralık ayında bunu Meclise intikal ettireceğimizi kamuoyuna açıkladık ve sayın Cumhurbaşkanı'mıza da bu konuda bilgi verdik." açıklamasında bulundu.

Staj ve Çıraklık Dönemine Vurgu!

Staj ve çıraklık döneminin EYT'ye olan etkisi sorulduğunda ise "Onlar farklı. Onlar EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem." açıklaması yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.