EYT'lilerin Maaşından Kesilecek mi? Sigorta Primine Göre Emeklilik Mümkün mü?

EYT'lilerin Maaşından Kesilecek mi? Sigorta Primine Göre Emeklilik Mümkün mü?

EYT'lilerle ilgili merak edilenler açıklanıyor. Emekli olmak isteyen EYT'liler için çıkacak düzenlemede bizleri neler beklemekte? EYT'liler için formül sigorta primine göre mi şekillenecek? İşte merak edilen detaylar ve çok daha fazlası yanıt bulmak üzere.

EYT ile ilgili çok fazla soru soruluyor. Bu nedenle büyük bekleyiş sürmekte. Milyonların EYT'li veya aday olması nedeniyle bu düzenlemenin bir an önce çıkmasını istediğini biliyoruz. Öte yandan bazı formüllerin masaya yatırıldığını gördük.

EYT Düzenlemesinde Formül Var mı?

EYT düzenlemesinde bir formülün olacağı düşünülüyor. Hali hazırda yıllardır istenen EYT'den ötürü hükümetin atacağı adımların belirli formüllere dayalı olabileceği konuşulmakta. Bu noktada büyük bekleyiş sürecek. Bakanlıktan nasıl bir adım geleceği ise yakında belli olacak.

Sigorta Primine Göre Olabilir

Sigorta prim süresinin emeklilikte etkili olabileceği düşünülüyor. Bu noktada EYT düzenlemesinin çıkmasını bekleyeceğiz. Sonrasında ise Meclis'te kabul edilmesi ve ilk maaşların ödenmeye başlamasıyla birlikte Şubat 2023'te ilk ödemeler yapılabilir. Güncel gelişmeler ve detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bakalım EYT ile ilgili bizleri neler bekleyecek yakın zamanda ortaya çıkması muhtemel.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.