İhtiyaç Sahiplerinde Devlet Doğalgaz Yardım Desteğini Başlattı! İhtiyaç Sahiplerine 1150 Lira Destek Verilecek!

İhtiyaç Sahiplerinde Devlet Doğalgaz Yardım Desteğini Başlattı! İhtiyaç Sahiplerine 1150 Lira Destek Verilecek!

2022 yılı senesiyle birlikte en çok beklenen yardımlardan biri de doğalgaz yardımı oldu. Doğalgaz yardımları için beklenen detaylarda ortaya çıktı. Doğalgaz yardımın ne kadar yardım ve nasıl başvuru yapılacak? Doğalgaz yardımından kimler yararlanabilecek? Doğalgaz yardımıyla ilgili detaylar haberimizde paylaşıldı.

İhtiyaç sahiplerine yönelik doğalgaz yardımı uzun zaman beri konuşulan konular arasında yer alıyordu. Bununla ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklama yaptı. Isıl haritaya göre belirlenecek yardımda 450 lira ve 1150 tutarında destekler sağlanacak.

Yapılan yardımlar da hem kömür yardımı hem de doğalgaz yardımı olarak yapılarak harekete geçilecek. Yapılan çalışmaların son aşamasına gelerek hareket ediliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ortak çalışma yapılan yardımda şubatın ikinci yarısından itibaren başvurular başlayacak. Belirlenen kişilere de martın ikinci yarısından itibaren ödeme yapılacak.

Doğalgaz Yardımı Başvuru Nasıl Yapılır?

Merak edilen kısımlardan biri de doğalgaz yardımlarının nasıl başvuru yapılacağı oldu. Bununla ilgili olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı üzerinden veya E-devlet üzerinden başvuru yapabileceksiniz.

Doğalgaz Yardımı Nereye Yatırılacak?

Doğalgaz yardımı çıkan kişiler PTT Kartına yatırılmış şekilde alacak. Bu durumun olmasıyla birlikte kişi yatırılan parasına göre hareket edebilecek. Isıl harita sistemine göre yapılacak sistemde bölgelere göre yardımlar sağlanarak o gideri sağlayacak boyuta gelmesi sağlanıyor. Yapılan destek yıllık 3 milyar liralık oluşturulan yardım paketi de olması hesaplanıyor. İlerleyen zamanlarda net bir şekilde doğalgaz yardımının başlayacağını göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.