İspanya 2022 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? İspanya'da Asgari Ücretli Çalışan Kaç Para Kazanıyor

İspanya 2022 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? İspanya'da Asgari Ücretli Çalışan Kaç Para Kazanıyor

Futbol takımlarıyla bilinen Avrupa'nın sevilen ülkelerinden biri olan İspanya'da asgari ücretin ne kadar olduğu merak ediliyor. Son zamanlarda ülkemizde asgari ücretin tutarları tartışılırken, farklı ülkelerde ki asgari ücretlerde dikkatleri üzerine çekiyor.

Bünyesinde bulundurduğu birçok futbol takımıyla tanınan Avrupa'nın futbol ülkesi olarak bilinen İspanya futbolla olduğu kadar turizmde de iddialı bir ülke konumunda. Ülkesinde ağırladığı turist sayısı ile dikkat çekmeyi başaran ülke bu konuda da çok başarılı. Ülkemizde de sizlerin bildiği gibi en çok sevilen spor dalı futboldur. Ülkemizde yaşayan neredeyse her erkek vatandaşımız ya futbol izler ya da futbol oynar. Bu yüzde İspanya Türkler tarafından da çok sevilip, aynı zamanda da ziyaret ediliyor. Evet, Türklerin en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında İspanya'da bulunuyor. Tabi bunda futbolun etkisi gezilecek yerlerden daha çok gibi görünüyor.

Peki İspanya'da asgari ücret tutarı ne kadar ?

İspanya'da asgari ücret tutarı tıpkı ülkemizde de olduğu gibi her yıl gelen zamlar sonucunda farklı bir tutara ulaşıyor. Ama son gelen bilgilere baktığımızda İspanya'da ki işçilerin en az aldığı maaş, yani asgari ücret 1.050 Euro civarlarında gözüküyor. Yani bu ülkede çalışan bir işçinin aylık minumum kazancı 1.050 Euro. Tabi bu tutar gelecek zamlarla beraber daha da artabilir.

İspanya'da asgari ücret Türkiye'den çok daha fazla...

İspanya'da ki asgari ücrete Euro bazında bakıldığında Türkiye'nin neredeyse iki katı olarak görünüyor. Türkiye'de asgari ücrete gelecek yeni zamlarla beraber iki ülkenin asgari ücretlerinin birbirine daha da yaklaşması beklense de, aynı zamanda Euro bu hızla artmaya devam ederse böyle bir eşitliğin yaşanması da çok zor olacak gibi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.