İşverenler İşçilere Doğalgaz Yardımında Bulunabilecek! 1000 TL Doğalgaz Yardımı Nasıl Alınır?

İşverenler İşçilere Doğalgaz Yardımında Bulunabilecek! 1000 TL Doğalgaz Yardımı Nasıl Alınır?

Doğalgaz yardımındaki şartlar ortaya çıktı. Pek çok kişinin yakından takip etmekte olduğu şartlara dair detaylar paylaşıldı. Öyle ki doğalgaz desteğini değerlendirdiğiniz vakit sizler de ödeme alabileceksiniz. Devletten vergi istinası fırsatı çıktı. İşvereniniz işçilere bu sayede ödeme yapabilecek.

İşverenlere, sağlanacak çeşitli vergi istisnaları ile birlikte doğalgaz yardımı sağlamak mümkün olacak. Dolayısıyla işverenler bu ödemeleri işçileri için kullanabilecek. Devletin sağladığı olanak doğrultusunda doğalgaz yardımı gerçekleşecek. Bunun için çeşitli şartlar paylaşıldı. Doğalgaz yardımında başvurunun nasıl yapılacağı merak ediliyor. Şartlar karşılandığı takdirde işvereniniz size Haziran 2023 tarihine kadar doğalgaz ödemesi yapabilecek.

Doğalgaz Desteğinde Şartlar

1.000 TL’yi aşan kısım ise gelir vergisi ve SGK primine tabi.
Bu ödemelerin çalışanların mevcut ücretlerine/prime esas kazançlarına ilave olarak yapılması gerekiyor. Bu istisnadan faydalanılabilmesi için, yapılacak söz konusu ödemelerin mutlak suretle çalışanların mevcut ücretlerine/prime esas kazançlarına ek olarak yapılması gerekiyor.

Çalışanların ücretinde bir artış oluşturmadan ücret kalemlerinin adı değiştirilerek, bu istisnalardan yararlanılması mümkün bulunmuyor.
İstisna 9 Kasım 2022 – 30 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak ödemeler için geçerli. İstisna düzenlemesi süresiz değil, 9 Kasım 2022 tarihinden 30 Haziran 2023 tarihine (bu tarih dahil) kadar yapılan söz konusu ödemeler için bu istisnalar uygulanabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.