İtalya 2022 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? İtalya'da Asgari Ücretli Çalışan Kaç Para Kazanıyor

İtalya 2022 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? İtalya'da Asgari Ücretli Çalışan Kaç Para Kazanıyor

Avrupa'nın en çok ziyaretçi alan şehirlerinden biri olan İtalya'da ki asgari ücret görenleri şaşırtıyor. Ülkemize kıyasla işçilerin çok yüksek bir asgari ücret aldığı bir ülke olan İtalya vatandaşlarımızı şaşırtmaktan ziyade, birazda kıskandırdı.

Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın en çok sevdiği ve en çok ziyaret ettiği ülkelerden biri olan İtalya herkesin bildiği gibi büyük bir turizm ülkesi. İtalya genellikle gezilecek yerleriyle bilinse de, biz farklı bir konuyu gündeme aldık. Bu kez İtalya'nın gezilecek yerlerini değil, orada çalışan işçilerin ne kadar asgari ücret aldığını araştırdık.

İtalya'da asgari ücret tutarı ne kadar ?

Türkiye'de bu aralar en çok konuşulan konuların başında asgari ücret geliyor. Ülkemizde asgari ücret tutarı tartışılırken, aynı zamanda farklı ülkelerin asgari ücretleri de merak ediliyor. Asgari ücreti merak edilen ülkelerden biri de İtalya.

Bu ülkede çalışan işçilerin aldığı minumum saatlik ücret 7 avro olarak biliniyor. Bu orada yaşayan işçilerin aldığı minumum saatlik tutar. Ortalama bir işçi ise aylık yaklaşık € 1450 Euro maaş almakta. Tabi bu tutarlarda farklılıklar yaşanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.