Japonya'da 2022 Asgari Ücret Ne Kadar? Japonya Asgari Ücreti 2022!

Japonya'da 2022 Asgari Ücret Ne Kadar? Japonya Asgari Ücreti 2022!

Japonya'nın ve özellikle de Tokyo'nun aylık asgari ücreti ne kadardır? Tokyo, Okinawa ve Kyoto gibi şehirlerdeki saatlik asgari ücret merak ediliyor. Aylık maaşın yüksek olduğu Tokyo'da haftalık çalışma saatleri de sabittir. Japonya'da aylık kaç Yen kazanılıyor? İşte dolar cinsinden 2021 yılı Japonya asgari kazancı...

Japonya, dünyanın en yaşanılabilir ve teknolojisi yüksek ülkelerinden biri haline geldi. Başkent Tokyo'daki asgari ücretin yüksek olması da dikkat çekti. Pek çok kişi, Japonya'da ne kadar kazanılıyor merak ediyor. Saatlik asgari ücretten aylık maaşa kadar pek çok soru cevaplandı. Peki Tokyo'da yaşam pahalı mı? Japonya'nın en değerli şehri olan Tokyo, teknoloji alanında göç almasının yanı sıra insanlar tarafından sık tercih edilir hale geldi.

Japonya Tokyo'da Asgari Ücret

Saatlik asgari ücret sistemini kullanan Japonya, şehirden şehire değişebilecek miktarlarla dikkat çekiyor. Tokyo'nun pahalı bir şehir olmasından dolayı asgari ücret de benzer oranda yüksektir. Diğer şehirlere nazaran insanlar burada daha fazla maaş almaktadır. Tokyo'nun saatlik asgari ücreti 1.013 yen olarak açıklandı. Okinawa'da 790 yen veriliyorken, Kyoto'da ise 909 yen verildiği bilinmekte. Her şehrin kendine özel asgari ücret ödemesi bulunmakta.

Japonya Tokyo Aylık En Düşük Maaş

Tokyo'da yaşayan birinin haftada 40 saatlik çalışma ile aylık kazanacağı para yaklaşık 325.000 Yen'dir. Bu nedenle aylık ortalama 2800 dolara yakın bir kazançtan söz edilebilir. Diğer dünya ülkeleri ile kıyaslandığında Paris ve Londra gibi şehirlerden çok daha fazla kazanç söz konusu. Ancak ABD ve Almanya gibi ülkelerden de geride kaldığı görülmekte.

internetgundem.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.