Kıdem Tazminatında Tavan Fiyatı Ne Kadar Oldu? Resmi Açıklama Yapıldı..

Kıdem Tazminatında Tavan Fiyatı Ne Kadar Oldu? Resmi Açıklama Yapıldı..

Alınan bilgiler neticesinde temmuz ve Aralık dönemi için kıdem tazminatı tavan ücreti de belli oldu. Peki ama bu yıl Temmuz Aralık dönemi için kıdem tazminatı ne kadar oldu? İşte haberin tüm detayları...

Bu yıl temmuz ve Aralık dönemi için kıdem tazminatının tavan ücreti net bir şekilde belli oldu. Alınan bilgiler neticesinde kıdem tazminatı tavanı 15 bin 371 lira 40 kuruş oldu. Açıklama Hazine ve maliye bakanlığından geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Temmuz Aralık dönemi için belli olan kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Alınan bilgiler neticesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge'de kıdem tazminatının tavan ücreti belli oldu. Yapılan açıklamalar neticesinde temmuz ve aralık ayı 2022 döneminde kıdem tazminatı tavan ücreti 15 bin 371 lira 40 kuruş oldu. Bunun ile birlikte kıdem tazminatı tavanın yükselmesi ile birlikte çalışanların alacağı tazminatlar da böylece artmış oldu. SGK brütü ise 15 bin 371 liranın üzerinde olan çalışanlar artık bu rakamdan faydalanabilme imkanına sahip olacak. Bunun ile birlikte 10 yıl çalışmış bir kişi ise işten çıkarıldığı takdirde 153 bin 714 lira kıdem tazminatı alabilecek. Ayrıca kıdem tazminatı bir iş sözleşmesinin fesi durumunda ise çalışılan 30 günlük brüt ücretin tutarı da ödemeye alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.