Kırmızı Et Fiyatlarına Gelmesi Beklenen Zam Şok Etti!

Kırmızı Et Fiyatlarına Gelmesi Beklenen Zam Şok Etti!

Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili yaşanan gelişmeler şaşırttı. Kasaplardaki fiyatlar aldı başını gitti. 1 kilo etin fiyatını görenler inanmakta güçlük çekiyor. Federasyon'dan gelen açıklama doğrultusunda ete yeni bir zam mı gelecek? İşte son dakika gelişmeleriyle birlikte kırmızı etin kilo fiyatı...

Kırmızı et fiyatları genel itibariyle dikkat çekiyor. Son zamanlarda fiyatların iyice arttığı görüldü. Yeni zamdan sonra bir zam daha yapılır mı merak edildi. 2022 yılında et satın almak gerçekten de zorlaştı. İşte ete dair son dakika gelişmeleri ve çok daha fazlası haberimizde yer alıyor. Bir kilo etin fiyatı ne kadar oldu?

Kırmızı Et Fiyatı Ne Kadar?

Bir kilo etin ortalama fiyatı 90 TL'den 120 TL'ye çıkmış vaziyette. Hal böyle olunca %33'lük zammın etkisini görüyoruz. Ancak bazı yerlerde 140 TL'ye dahi satılabildiği görülüyor. Dolayısıyla kasaplardaki fiyat değişkenliği gözden kaçmadı. Et satın almayı düşünenler bu gelişme karşısında ne diyeceğini bilemedi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan Açıklama

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazıl Yalçındağ, yaptığı açıklama ile et fiyatlarının yakında yeniden artabileceğine işaret etmiş olabilir. Vatandaşın et satın alma konusunda sıkıntılar yaşayabileceğini belirtiyor. Nedenini ise artan et fiyatları olacak gösterdi. Her ne kadar ülkede milyonlarca büyükbaş hayvan olduğu söylense de fiyatların düzenli olarak artmasına yönelik bir açıklama yapılmış değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.