Kredi Sicil Affı Kimin İçin Geçerli? Meclis'te Yasalaşan Afta Sorun Durum Nedir?

Kredi Sicil Affı Kimin İçin Geçerli? Meclis'te Yasalaşan Afta Sorun Durum Nedir?

Kredi Sicil Affı'na dair neler bilmekteyiz? Güncel gelişmelerle beraber banka borcu olan veya sicil affından ötürü kredi çekemeyenleri önemli detaylar bekliyor. İşte afla ilgili bilinmeyenler ve Meclis'ten geçen düzenlemeye ilişkin açıklamalar...

Kredi Sicil Affı ile birlikte banka borcu olanların veya sicili kötü olanların affedilmesi gündemde. Kredi sicilinizin affı sonrasında artık kredi çekebileceksiniz. Elbette bu durum herkesi kapsamıyor. Yine de kimleri kapsadığını merak ediyorsanız güncel olarak bilgiler verelim. Son zamanlara damgasını vuran kredi sicil affındaki güncel durumlar yanıt bulacak. Merak edilenlerle birlikte çeşitli detaylara değinileceğini söyleyelim. Son zamanlara damgasını vuran bu Meclis kararına ilişkin bilinmeyenler yanıtlandı.

Kredi Sicil Affı Yasalaştı!

Kredi Sicil Affı'nın yasalaşması dikkat çekti. Kimlerin faydalanabileceği merak konusu haline geldi. 1 Ekim 2022 tarihinde önce anapara ve taksit ödeme tarihi olan vatandaşları kapsayacak. Mevcut borçlarını 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kapatanlar ya da yapılandıran vatandaşların Bankalar Birliği Risk Merkezi'nde yer alan kayıtlarının silineceği belirtildi.

Yeni Düzenlemeler Yolda!

Öte yandan yasalaşması beklenen farklı af türleri ve düzenlemelerin yolda olduğu iddia edildi. Bu noktada sağlam bir kaynak olmasa da büyük bekleyiş sürüyor. Güncel detaylar ve dahasını sizlere ileteceğiz. Merak edilenler de bu sayede yanıt bulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.