Kredi ve Kredi Kartı borcu Olanların Borçları Siliniyor! Kredi Affı Çıkıyor

Kredi ve Kredi Kartı borcu Olanların Borçları Siliniyor! Kredi Affı Çıkıyor

Kredi ve kredi kartı borcu olanlarla ilgili güncel gelişmeler ortaya çıktı. Sicil affına yönelik neler biliyoruz? Kara listeden kurtulmanızı sağlayacak torba yasaya ilişkin merak edilenler ve düzenleme tasarısındaki detaylar açığa çıktı.

Torba yasa ile gelecek sicil affına ilişkin bilgi verildi. Son 13 yılın en kapsamlı düzenlemesi yolda. Meclis'ten geçtiği andan itibaren kimler bu fırsattan yararlanabilecek? Sicil affındaki son durum ve çok daha fazlası hakkında sizlere bilgi veriyoruz. Bu noktada merak edilenler tek tek yanıt bulacak.

Kimler Yasadan Yararlanacak?

Torba yasadan yararlanacak kişiler belli oldu. Kredi kartı, protestolu senet ve karşılıksız senet gibi borçların ödemesini zamanında yapmamış olan kişilere sicil affı geliyor. Kara listeden çıkmanız için önemli bir fırsat sunulacak.

Düzenleme Tasarısında Dikkat Çeken Detay

Öte yandan torba yasa düzenlemesindeki tasarıda yazanlar dikkat çekti. Bu noktada aşağıdaki düzenlemeye dair detaylar hakkında çok fazla yorum yapılacak gibi gözüküyor:

“Anapara ve/veya taksit ödeme tarihi 1/10/2022 tarihinden önce olup da; kullandığı nakdi ve gayri nakdi kredilerinin anapara, faiz ve/veya ferilerine ilişkin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin, ticari faaliyette bulunan ve bulunmaya gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin 5411 sayılı Kanun’un ek 1’inci maddesi hükmü uyarınca kurulan Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi nezdinde tutulan kayıtları, söz konusu borçların ödenmesi geciken kısmının 1/7/2023 tarihine kadar tamamının ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde, bu kişilerle yapılan finansal işlemlerde kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlar tarafından dikkate alınmaz. Kredi kuruluşları ve finansal kuruluşların birinci fıkra hükmü uyarınca mevcut kredileri yeniden yapılandırması veya yeni kredi kullandırması, bu kuruluşlara hukuki ve cezai sorumluluk doğurmaz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.