Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Personel Alımı Duyurusu Yapıldı! İşte Alınacak Personel Sayısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Personel Alımı Duyurusu Yapıldı! İşte Alınacak Personel Sayısı

KPSS şartlı personel alım ilanı duyuruldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen duyuruda KPSS'de en az 55 puan şartı açıklandı. Üstelik alımların sözleşmeli personeller için geçerli olacağı da belirtiliyor. Peki hangi meslek gruplarında personel aranıyor? Alım şartları ve başvurulara ilişkin son gelişmeler...

Kültür ve Turizm Bakanlığı , yaptığı duyuru ile sözleşmeli personel alımı yapacağını belirtti. Peki kaç kişi alınacak? Kontenjanların sınırlı olduğu ve bu nedenle çok fazla başvuru yapıldığı ortaya çıktı. Ancak alımlarda KPSS şartının olması pek çok kişinin elenmesine yol açtı. Başvuru sayısı da ona göre belirtildi. Dolayısıyla KPSS puan şartı ve daha pek çok detaya değineceğiz.

Kaç Personel İşe Alınacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın duyurusu sonrasında işe alınacak personel sayısı da belli oldu. Toplamda sözleşmeli 149 personelin alınacağı belirtilirken puan sınırının ise 55 olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla pek çok kişinin buraya başvuru yapabileceği belirtiliyor. Alım şartları ve hangi pozisyonlarda personellerin alınacağı sorusu da yanıt buldu.

Sözleşmeli Personel Alımı Şartları

Genel olarak temel alım şartı olarak iki koşul öne sürülüyor. İlki en az Lise mezunu olmak. Diğeri ise KPSS'den en az 55 puan yapmaktır. Eğer bu iki şartı da karşılıyorsanız sizler de başvuruda bulunabileceksiniz. Son dakika gelişmelerine göre hangi mesleklerde alım yapılacağı da öğrenildi.

Hangi Meslekler İçin Alım Yapılacak?

  • 82 Temizlik Personeli
  • 64 Şoför Personeli
  • 3 Bahçıvan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.