KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Başladı! Kimler Ne Kadar Ödeme Alacak?

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Başladı! Kimler Ne Kadar Ödeme Alacak?

Öğrencilere yapılan KYK burs ve kredi ödemelerin hesaplara tek tek yatırılıyor. Peki ya hangi öğrenci ne kadar ödeme alabilecek? Toplamda 2500 TL'ye varan aylık burs ve kredi ödemeleri dikkat çekti. İşte başvuru şartları ve dahası haberimizde yerini aldı.

KYK burs ve kredi ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. Öyle ki öğrencilere sağlanan bu fırsat ile birlikte hem kredi hem de burs ödemesi yapılıyor. Sizler de bu fırsattan yararlanmak istiyorsanız nasıl başvuru yapabilirsiniz? Söz konusu detaylarla birlikte çeşitli ifadelere yer verildi. Burs ödemesi almak isteyenlerin hangi fırsatlara erişeceği merak ediliyor. Eğitim durumunuza göre yapılacak ödemelerin miktarında da artış sağlanıyor.

Öğrencilere Ne Kadar Ödeniyor?

Gelen bilgi ile birlikte eğer öğrenci ön lisans ve lisans düzeyinde ise 850 TL, yüksek lisans düzeyinde ise 1700 TL ve doktora düzeyinde ise 2 bin 500 TL ödeme almaktadır. Bu detaylarla beraber ödemeler hakkında daha detaylı bilgi için resmi internet sitesine göz atabilirsiniz.

KYK Burs ve Kredi Başvuru Şartları

  • Ön lisans öğrencisi olmak,
  • Lisans öğrencisi olmak,
  • Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencisi olmak,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
  • 2 yıllık okuldan mezun olduktan sonra 4 yıllık okulları dikey geçiş yapan üç sınıf öğrencilerinin ara vermeden kayıt yaptırması durumunda, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
  • ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,
  • Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.