Öğrencilere ve Küçük Çocuklara Devlet Yardımı! 350 ve 1610 TL Ödeme Yapılacak..

Öğrencilere ve Küçük Çocuklara Devlet Yardımı! 350 ve 1610 TL Ödeme Yapılacak..

Öğrencilere ve çocuklara sağlanan sosyal yardımlara zam yapıldı. Peki ya 1610 TL'ye varan ödemeler için nasıl bir adım atılacak? Güncel detaylar ve çok daha fazlası haberimizde yerini aldı. Sosyal desteklerdeki yeni ödemeler ortaya çıktı. Sosyal yardım şartları da haberimizde...

Öğrenciler ve çocuklara sağlanan devlet yardımlarına gelen zam dikkat çekti. Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmelerle birlikte merak edilenler yanıt bulacak. Öte yandan güncel olarak neler biliyoruz? Son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken gelişmelerle beraber zam konusunda değinildi. Sosyal yardımlarda ödemeler iyice arttı.

Zam Açıklaması Yapılımıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zamma dair açıklama gelmişti:

“Prefabrik ev yapımı yardımını 40 bin TL’den 150 bin TL’ye, ev onarım yardımını 25 bin TL’den 75 bin TL’ye, betonarme ev yapımı yardımını 70 bin TL’den 200 bin TL’ye çıkardık. Buna ek olarak Şartlı Doğum Yardım Programı kapsamında vermiş olduğumuz 150 TL’lik tutarı 500 TL’ye, Çoklu Doğum Yardımını 215 TL’den 400 TL’ye, Şartlı Sağlık Yardımını da 55 TL’den 100 TL’ye yükselttik.”

Bakandan Çocuklara Desteğe Dair Detay!

Çocuklu ailelere verilen destekten söz eden Bakan Derya Yanık, açıklamasında “Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız” ifadesine yer verdi.

Şartlar Nedir?

Adresinin yurtdışı olmaması

Adres gizliliği kararının olmaması

18 yaşından küçük olmaması

T.C. Vatandaşlığının olması

Son 15 gün içerisinde hanenizden herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunması durumlarında e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.