ÖSYM'den 1027 Kişilik Memur Alımı Müjdesi! Memurluk Başvurusu Nasıl Yapılır?

ÖSYM'den 1027 Kişilik Memur Alımı Müjdesi! Memurluk Başvurusu Nasıl Yapılır?

Memur olmak isteyen pek çok kişiye sevindiren haber geldi. ÖSYM, yaptığı duyuru ile 670 memurun alınacağını açıkladı. 1027 kişilik kontenjan olması nedeniyle eleştirilse de kamu kurumlarında çalışmak için çok fazla başvuru yapıldı. Peki memurluk başvurusu ne zaman sona erecek?

Memur alımlarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yeni açılan kontenjanla beraber toplam 670  memurun alınacağı belirtildi. KPSS 2021/1 memur alımları için oluşturulan kontenjanın ise 1027 olduğu belirtildi. Daha önce yapılan alımlara kıyasla kontenjanın bu kadar az olması dikkat çekti. ÖSYM'nin yapmış olduğu duyuru ile başvuru süreci başladı. Adayların son güne kadar tercih yapması bekleniyor. Hangi kadro ve pozisyonlarda alım yapılacağı ise netleşti. Başvuru yapacak memur adaylarının kılavuzu incelemesi büyük önem taşımakta. İşte kamu kurumlarına memurluk başvurusunda gerekli bilgiler...

ÖSYM Memur Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kamu kurumlarına yapılacak memurluk başvurusunda ÖSYM resmi internet sitesi kullanılacak. Başvurunun nasıl yapılacağını merak ediyorsanız öncelikle internet sitesine giriş yapınız. Tercih kılavuzu üzerinden 1 Temmuz 8 Temmuz arasında tercih yapmak zorundasınız. TC kimlik numarası ve aday şifresini kullanacağınızı unutmayın. Bu bilgiler ışığında tercih kılavuzunu iyice incelemeli ve tercihinizi ona göre yapmalısınız.

Memur Alımında Son Başvuru Tarihi

Memur alımları 8 Temmuz 23.59'da sona erecek. Bu vakte kadar başvurularınızı tamamlamış olmalısınız. Daha sonra çeşitli kontrol ve değerlendirmelerin ardından sonuçlar açıklanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.