Resmi Açıklama Geldi! Asgari Ücret 5100 TL Oluyor..

Resmi Açıklama Geldi! Asgari Ücret 5100 TL Oluyor..

Ekonomik olarak her şeyin fiyatının yükselmesi ile birlikte vatandaşlar asgari ücrete ikinci zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Alınan bilgiye göre enflasyon rakamı bir hale yükseldi. Bundan dolayı vatandaşın gözü temmuz ayına çevrildi. İşte haberin tüm detayları...

Asgarî ücrete ikinci zam yapılacak mı? Fiyatların artmasının ardından vatandaşlar asgari ücret ile geçinemediklerini her fırsatta dile getiriyor. Bundan dolayı gözler temmuz ayına çevrildi.

Asgari Ücrete İkinci Zam Tartışmaları

Yılın başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ilişkin açıklama yapmıştı. Erdoğan, enflasyon bu şekilde devam ederse vatandaşımızı enflasyonu ezdirmeyeceğiz demişti. En son ise zam haberinin gündemde olmadığını belirten Erdoğan, yine enflasyona göre hareket edeceklerini sözlerine ekledi. Vatandaşlar ise asgari ücretli hiçbir şekilde geçim sağlayamadıklarını dile getirdi. Her fırsatta zam haberini gündeme taşıyan asgarî ücret alan vatandaşlar, zam istediklerini belirtti. Ocak ayında 4200 TL olarak belirlenmesinin yanı sıra son zamanlarda 2. zammın kabul edilmesi ile asgari ücretin ne kadar olacağı da tartışma konusu oldu. Fakat resmi kaynaklarda asgarî ücrete zam yapılacağına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. Maliye Bakanı Nureddin Nebati zam haberine ilişkin konuştu ve enflasyona değindi. Şuan için asgari ücrete İkinci zam yapılacağına dair haberin gündemde olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.