SGK Erken Emekli Olacaklar İçin 1999 Yılı Şartı! Erken Emeklilik İçin Ne Kadar Prim Gerekiyor?

SGK Erken Emekli Olacaklar İçin 1999 Yılı Şartı! Erken Emeklilik İçin Ne Kadar Prim Gerekiyor?

Erken emekli olmak isteyenlere müjdeli haber veriliyor. Pek çok kişi 50'li yaşlarda emekli olabilecek. Peki 1999 yılında kayıt olanlar nasıl emekli olabilir? 3600 gün çalışarak 15 yıl sigortalı kalarak emekli olmak mümkün. Kadın ve erkeklerin emeklilik yaşları belli oldu. SSK ve Bağkurlular için emeklilik yolları...

SGK, erken emeklilik konusunda oldukça hassas davranıyor. Eğer emekli olmayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gerekenleri sıralayacağız. Çünkü emeklilikte prim günü kadar sigortanızın ilk başladığı tarih de önemli. Böylelikle erken yaşlarda emekli olabilir ve yıllarca beklemek zorunda kalmazsınız. Prim gününü tamamlamış vatandaşlar emeklilik yaşını bekleyecektir. Erken emeklilikte SGK'nın vatandaştan beklediği şartları sizler için listeliyoruz.

Erken Emeklilik Şartları Nelerdir?

3600 günden emekli olmak istiyorsanız sigorta kayıt tarihinizin 8 Eylül 1999 öncesinde yapılması gerekiyor. Ayrıca 15 yıl çalıştıktan sonra erken emekli olabilirsiniz. 50'li yaşlarda emekli olabilmek için genellikle bu şartları karşılamanız gerekiyor. Kadın erkek yaşları arasında birkaç sene değişkenlik olmaktadır. Kadınların daha erken emekli olduğu biliniyor.

4500 Günden Emekli Olabilirsiniz

Yalnızca 3600 günden değil aynı zamanda 4500 günden de emekli olabileceksiniz. Bağkurluların 3600 gün için emekli olacakları yaş kadın  56 erkek 58'dir. SSK'lı vatandaşlar, 8 Eylül 1999 sonrası emeklilik için 4500 günde 25 yıl sigorta kalma koşuluyla kadınlar 58 yaşında erkekler ise 60 yaşında emekli olabilmektedir. Yani buradaki kritik nokta sigorta kayıt tarihidir. Daha sonraki senelerde prim günü ve emeklilik yaşı artırılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.