SGK Milyonlara Aylık Ödeme Yapacak! Eğer Listede iseniz SGK'dan Maaş Alabilirsiniz!

SGK Milyonlara Aylık Ödeme Yapacak! Eğer Listede iseniz SGK'dan Maaş Alabilirsiniz!

Malul emeklilik için geri sayım başladı. Pek çok vatandaş sahip olduğu hastalıktan ötürü emekli maaşı alıyor. SGK, kimlere malul aylığı veriyor? 10 yıl çalışmış olan ve prim gününü yatıran vatandaşlar malul emeklilik konusunda avantajlı olacak. Düzenli olarak emekli maaşı almak isteyenler hangi hastalıklara sahip olmalı?

SGK, malul emekli olacaklara düzenli olarak maaş imkanı sağlıyor. Belirli şartları karşılayan pek çok vatandaşın malul emekli maaşı aldığı belirtilmekte. Emekli maaşlarını düzenli olarak almalarıyla beraber diğer emeklilerden bir farkı kalmıyor. Peki malul emeklilik nasıl olur? Hangi hastalıklarda kişinin emekli edilmesine karar verilir? SGK'dan gelen açıklamada milyonları sevindirecek gelişmeler yer alıyor.

Malul Emekli Nasıl Olunur?

Öncelikle belirli hastalıklardan en az birine sahip olmanız gerekiyor. Hayatınıza tek başınıza devam etme konusunda büyük bir engelinizin olması şart. Malulen emeklilikte maaş alabilmek için bu engel en önemli şarttır. Bunun yanı sıra bazı hastalıklarda SGK'nın emeklilik sürecini hızlandırdığı ve süreci daha da kolay hale getirdiği bilinmekte. Listede yer alan hastalıklardan birine sahipseniz SGK'ya başvuruda bulunabilirsiniz.

Hangi Hastalıklar Emekli Ediyor?

Malul aylığı alabilmek için MS, organ nakli, kanser, Alzheimer, demans ve bazı psikolojik rahatsızlıkların etkili olduğu bilinmekte. Listede pek çok hastalık var ve bunu resmi internet sitesinden de kontrol edebilirsiniz.

Malul Aylığı Şartları

Malul aylığı için hastalığa sahip kişinin en az 10 yıl sigortalı olması şarttır. Bunun yanı sıra ödemesi gereken prim günü ise 1800'dür. Bu şartlar karşılandıktan sonra hastalıkla beraber kişinin alacağı rapor doğrultusunda malulen emekli olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.