SGK Tarih Vererek Duyurdu!  4a, 4b, veya 4c'li Olanlar Dikkat..

SGK Tarih Vererek Duyurdu! 4a, 4b, veya 4c'li Olanlar Dikkat..

SGK üzerinden emeklilik elde etmek isteyenler için önemli detaylar paylaşacağız. Öyle ki erken emeklilik ve 50 yaşında emekli olmaya dair neler biliyoruz? 4a, 4b veya 4c'li iseniz bu habere dikkat edin. İşte güncel bilgiler ve dahası haberimizde olacak.

SGK üzerinden erken emekli olmak isteyenler çeşitli detayları araştırıyor. Öyle ki EYT'li olmamak için hangi detaylara dikkat etmek gerekmekte? 4a, 4b ve 4c'lilerde kimler emekli olabilir bu konuda bilgiler vereceğiz. Erken yaşlarda emekli olabilmek için karşılanması gereken şartlar bulunuyor.

1999 Eylül Şartı!

SGK'dan gelen açıklama ile birlikte çeşitli ifadelere yer verildi. 1999 Eylül öncesinde sigorta girişi yaptıranların 15 yıllık çalışma süresi ile emekli olabileceğine değinildi. Dolayısıyla bu konu hakkında başka neler biliyoruz? Emeklilik için en önemli şartlardan birisi de sigorta kayıt tarihinin erken olmasıdır. 1999 Eylül öncesinde yapılan sigorta girişlerinin emeklilik konusunda etkili olduğu belirtiliyor. Sonrasında ise prim günü ve çalışma süresi daha da uzamaktadır.

50 Yaşında Emeklilik Mümkün!

50 yaşında emekli olmanın temel yolu sigorta girişinden sonra çalışma süresi ve sigorta priminin dolmasından geçiyor. Dolayısıyla sigorta priminizi erken bitirmekten ziyade zamanında bitirmek de önemlidir. SGK ve emeklilik üzerine daha fazla sorunuz var ise aşağıdan bizlere sorabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.