SGK Uzmanından EYT İçin Önemli Açıklamalar Geldi

SGK Uzmanından EYT İçin Önemli Açıklamalar Geldi

EYT formülü ile ilgili neler biliyoruz? Söz konusu gelişmeye istinaden SGK Uzmanından gelen açıklama dikkat çekti. EYT düzenlemesinde milyonlarca emeklilik bekleyen vatandaş için müjdeli haber verilecek mi?

EYT'lilerin merakla beklediği düzenleme ile ilgili çeşitli ifadelere yer veriliyor. SGK Uzmanı'ndan gelen açıklama ise oldukça önemliydi. Yakın zamanda resmi olarak duyurulacak ve Meclis'te çalışmaları tamamlanacak EYT düzenlemesi hakkında neler biliniyor? Bu noktada uzmanlardan gelen açıklama ilgi ile takip edilmekte.

EYT Formülü Belirlendi mi?

SGK Uzmanından gelen açıklama doğrultusunda EYT formülüne değinildi. Öte yandan yapılan açıklamada “7 Eylül 1999 tarihinden önce 506 sayılı yasa vardı. Bu yasaya 4447 sayılı yasa yasa ile kademeli yaş şartı eklendi.99 öncesinde erkeklerde 58, kadınlarda 56, süre olarak ise erkeklerde 25, kadınlarda 20 yıl, prim ödemeleri ise 5000 ila 5 bin 975 gün arasında değişiyordu. 8 Eylül 1999 ila 30 Nisan 2008 arasında olanlarda ise erkeklerde 60, kadınlarda 58 yaş şartı aranırken süre olayı kalktı ve 7000 prim günü şartı geldi. 1 Mayıs 2008 sonrası işe başlayanlarda ise erkeklerde 60-65, kadınlarda 58-65 yaş ve 7 bin 200 prim günü şartı aranmaya başlandı” ifadesine yer verildi.

Yakında Belli Olacak

Öte yandan EYT formülü ile ilgili detayın yakında belli olması muhtemel gözüküyor. Bu noktada bizleri nelerin beklediğini sizlere açıklamaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.