Sosyal Desteklere Zam Geldi! Engelli Aylığı, 65 Yaş Aylığı ve Evde Bakım Maaşı Kaç TL?

Sosyal Desteklere Zam Geldi! Engelli Aylığı, 65 Yaş Aylığı ve Evde Bakım Maaşı Kaç TL?

Sosyal desteklere yüksek zam geldi. 2022 yılı itibarıyla engelli aylığından 65 yaş aylığına kadar çeşitli destekler ön plana çıkıyor. Özellikle de güncel detaylar doğrultusunda maaşların yeni hali yayınlandı. Şimdiden hesaplara yatırılmaya başlanan sosyal yardımlara ilişkin bilinmeyenleri açıklıyoruz.

Devletin düzenli olarak yaptığı ödemelerde yeni gelişmeler yaşandı. Sosyal destek almak isteyenler bu haberi iyi okusun. Güncel zamlarla birlikte, 2022 yılı itibarıyla maaşlar gözler önüne serildi. Engelli bakımından 65 yaş aylığına kadar çeşitli detaylar paylaşıldı. Peki ya zamlarla birlikte güncel maaşlar ne durumda?

Engelli Aylığına Zam Geldi!

Engelli aylığı %40-69 yüzdelikli kişiler için 865,75 TL'den 1226,69 TL'ye çıktı. Bu artışın yanı sıra %70 ve üzeri engellilik raporunda ise kişiler 1298,63 TL yerine 1840,04 TL ödeme alacak? Bu sayede sosyal desteklerdeki yüksek zam ortaya çıktı. Ödemeler ise hesaplara yatırılmaya başlandı.

65 Yaş Aylığı Ne Kadar Oldu?

Öte yandan 65 yaş aylığı ödemesinin ne kadar olduğu da merak edildi. Gelir durumuna verilen bu ödemede, kişinin kendi maaşı ile eşinin geliri göz önünde bulunduruluyor. 1084,54 TL'den 1536 TL'ye çıkması sevindirdi. Dolayısıyla, sosyal destekten faydalanmak isteyenler bu haberle beraber detaylara sahip oldu. Çeşitli başvuru durumlarında desteğe göre değişmekle birlikte genel olarak gelir durumuna bakıldığını belirtelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.