Toplu Sözleşmede Ne Kadar Zam Teklif Edildi?

Toplu Sözleşmede Ne Kadar Zam Teklif Edildi?

Toplu Sözleşme'de sona doğru geliniyor. Hükümet ile sendikaların görüşmesi sonrasında maaşlarda yapılan zamlar belli oluyor. Kadroluya geçen işçilere de yeni haklar tanınacak. Böylelikle pek çok işçi rahat edecek. Peki memura ve memur emeklisine ne kadar zam yapıldı? Yüzde kaç zam yapıldığı araştırılıyor.

Toplu Sözleşme için hazırlıklar sürerken, pek çok vatandaş memur ve memur emeklileri için yapılan zam teklifini merak ediyor. Hükümetin zam teklifiyle beraber daha gerçeğe dayalı bir sonuç ortaya çıkacak. Hükümetin ücretler için sunduğu zam teklifi ise belli oldu. Sendikalara göre daha düşük bir teklif yapan hükümet, ilk 6 ay için %9 zam önerdi. Ancak Türk- İş ve Hak- İş sendikalarının ilk 6 ay için %20 zam istedikleri belirtiliyor. Dolayısıyla sendika ve hükümet arasındaki görüşmelerin bir süre daha sürmesi muhtemel gözükmekte.

4800 TL'lik Maaş Teklifi Reddedildi

Sendikalar, asgari ücrete oldukça yakın olan maaşların 4800 TL'ye çıkarılması konusunda teklif verdi. Hükümetin bu teklifi reddettiği ancak 4000 TL'nin üstünde bir maaş belirleme konusunda anlaşma varacağı belirtildi.

Kadrolu İşçilere Tayin Hakkı Geldi

Taşerondan sonra kadroluya geçen işçiler, bir süredir tayin haklarına sahip değillerdi. Yapılan görüşmeler sonuç verdi ve bu konuda bir anlaşmanın yapılacağı öğrenildi. Taşerondan kadroluya geçen işçiler, en kısa sürede tayin haklarını elde edecek. Tayin hakkıyla beraber bölgelerini değiştirebilmeleri sağlanacak. Kadrolu işçilerin beklemiş olduğu birkaç hak daha kabul edilecek mi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası sonrasında yapılan açıklamada öğreneceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.