Üniversite, Lise ve Doktora Öğrencilerine Aylık 1600 TL Burs Veren Vakıflar Açıklandı

Üniversite, Lise ve Doktora Öğrencilerine Aylık 1600 TL Burs Veren Vakıflar Açıklandı

2022'de üniversite öğrencileri başta olmak üzere lise, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veren vakıflar merak ediliyor. Başarınızdan ailenizin gelir durumuna kadar çeşitli koşullar sunan vakıflar, burslarla birlikte eğitim öğretim hayatınızda size destek çıkmayı amaçlıyor. İşte 2022 yılında öğrencilere burs veren yerler...

Üniversite öğrencileri, 2022 yılında burs alabilmek ve öğrenimini kaygısız şekilde sürdürebilmek için araştırmalar yapabiliyor. Eğitim ve öğretim ihtiyacını karşılayabilmek adına verilen burslar, genel olarak mezun olana kadar sürmektedir. Eğitiminde herhangi bir aksama veya sınıfta kalma durumu olmadıkça da bursun kesilmeyeceği biliniyor. Peki hangi vakıflar burs ihtiyacını karşılamakta? İşte burs verecek vakıfların aradığı şartlar ve çok daha fazlası haberimizde yer alıyor.

Burs Veren Yerler

MEB Eğitim Bursu

MEB, öğretmenlik bölümünde okuyan öğrenciler için burs vermektedir. Toplamda 4 yıl süren bu burs için çeşitli şartlar aranıyor. Tercih listenizin ilk 5 sıralamasında öğretmenlik bölümüne ilişkin bir seçim var ise burs almak için ilk şartı tamamlamış oluyorsunuz. Ayrıca gelir durumu gibi çeşitli gelişmelere de dikkat edilmekte.

Türk Eğitim Vakfı Bursu

TEV yani Türk Eğitim Vakfı, öğrencilere burs veriyor. Lise öğrencisinin yanı sıra doktora öğrencisinin dahi burs alabildiği belirtiliyor. 35 yaş sınırına dikkat edilmesi gerek. Bu yaşın üstündekiler burs alamamakta. Meslek lisesi öğrencisiyseniz 350 TL, üniversitede okuyorsanız 800 TL, yüksek lisans öğrencisiyseniz 1200 TL ve doktora öğrencisiyseniz 1600 TL burs alacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.