Yavru Vatan Kıbrıs'ta Asgari Ücret Ne Kadar! Yeni Asgari Ücreti Gören Şok Geçirdi..

Yavru Vatan Kıbrıs'ta Asgari Ücret Ne Kadar! Yeni Asgari Ücreti Gören Şok Geçirdi..

Yavru Vatanımız olarak bildiğimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en çok merak edilen yanlarından biride ülkede çalışan vatandaşların aldıkları asgari ücreti. Yavru Vatanımız Kıbrıs'ta alınan asgari ücret tutarları herkesi çok şaşırttı. İşte o tutar ve diğer merak edilenler...

Türkiye'de haftalardır en çok tartışılan konuların başında asgari ücret geliyordu. Yeni yılla beraber asgari ücret tutarları da belli oldu. Ülkemizde neredeyse bütün ürünlere hiçbiri fark etmeksizin onlarca zam gelmişti. Başta şeker, çay, un ve ekmek olmak üzere bunun gibi daha birçok temel gıda ürününe gelen zamlardan sonra vatandaş isyan etmiş ve asgari ücrete çok büyük bir zam gelmesi gerektiğini savunmuştu. Yeni gelen zam vatandaşın beklentisini karşılamaya yetti diyebiliriz.

Türkiye'de asgari ücret 4253 TL oldu!

Türkiye'de bu yıl için belirlenen asgari ücret tutarı belli oldu. 2825 TL olan eski asgari ücret gelen yeni zamla beraber tamı tamına 4253 TL rakamına ulaştı. 4253 TL asgari ücret vatandaşın eline geçmesi planlanan net para olarak belirlendi. Yeni gelen zam birçok kişinin beklentisini karşılasa da, birçok kişi bu zam tutarını da az bularak çeşitli ürünler ve doğalgaz, elektrik gibi enerji ihtiyaçlarına gelen zamlardan sonra bu tutarın yetersiz olduğunu savundu.

Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde asgari ücret ne kadar?

Hepimizin yavru vatan olarak bildiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin asgari ücreti de son zamanların merak edilen konuları arasında bulunuyor. Türkiye'ye göre birçok ürünün daha pahalıya satıldığı bilinen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ki yeni asgari ücret tutarı da bu yüzden ülkemizden çok daha üst seviyelerde. KKTC'de yeni asgari ücret 6 bin 90 TL olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.