Yunanistan Asgari Ücret Kaç Para Oldu! Yunanistan 2022 Yılı Asgari Ücreti!

Yunanistan Asgari Ücret Kaç Para Oldu! Yunanistan 2022 Yılı Asgari Ücreti!

Yunanistan'daki asgari ücret sistemi araştırılıyor. 2021 yılında merak edildiği gibi bu sefer de 2022 yılı asgari ücretini açıklayacağız. Üstelik Yunanistan'daki çalışma saatleri oldukça farklı. Türkiye ile çeşitli farklılıkları içerdiği için dikkat çekmekte. Ayrıca alım gücü bakımından da asgari ücrete kıyasla benzerdir. Yine de bu ücreti alan kişi sayısı çok az.

Yunanistan'da asgari ücret merak ediliyor. 2022 yılındaki asgari ücretin 683,76 euro olduğu açıklandı. 2012 yılından bu yana değişmeyen asgari ücretin nedeni ise merak ediliyor. Enflasyonun yaşanmamasıyla mı ilgili yoksa farklı nedenler mi var? Öncelikle Yunanistan'daki çalışma saatlerinin esnek olduğunu belirtelim. Ayrıca asgari ücrete dair merak edilenleri yanıtlayalım.

Yunanistan 2022 Asgari Ücreti Kaç Euro?

Yunanistan'daki asgari ücret 2012 yılından bu yana 683,76 eurodur. Ancak Yunanistan'daki asgari ücret, toplumun ufak bir yüzdesinin kazandığı paradır. Dolayısıyla pek çok kişi asgari ücretin kat ve kat fazlasını kazanmakta. Bu yüzden asgari ücret yalnızca kişinin aylık olarak geçimini sağlayabileceği para miktarını ifade etmektedir. Aç kalmamak için sahip olması gereken paranın 683 euro olduğu belirtildi.

Siesta Uygulaması Dikkat Çekiyor!

07.00'da işe başlayan çalışanlar, 14.00'a kadar çalışmaktadır. Sonrasında ise Siesta adı verilen öğle uykusu uygulaması devreye giriyor. Bu süre zarfında çalışanlar ister tüm gün ister akşama kadar uyumakta. Dolayısıyla 14.00'dan sonra açık işletmeci bulmak biraz zordur. Eğer akşam da çalışılması gerekiyor ise bazı işletmeler akşam saatlerinde tekrardan işinin başına döner.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.