Gözenekleri Açıp, Kemikleri Güçlendiren Bir Meyve; Çilek Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Gözenekleri Açıp, Kemikleri Güçlendiren Bir Meyve; Çilek Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Bahar meyvesi olan çilek içinde barındırdığı B vitamini ve potasyum bakımından zengindir. Reçeli ve kompostosu da yapılan çileğin 25 çeşidi bulunmaktadır. Alınan bilgiler neticesinde Türkiye'de en çok yetiştirilen ve tüketilen çilek çeşidinin ise Chandler ve Douglas olduğu biliniyor.

Çilek metabolizmayı hızlandırmakla birlikte düzenli tüketildiği takdirde sindirim sisteminin de sağlıklı çalışmasına neden olur. Bunun dışında bağırsaklarda biriken kötü bakterilerin temizlenmesine de yardımcı olmaktadır. Çilek depresyon ve strese iyi gelen meyveler arasında yer alır. Çileğin faydaları arasında stresi azaltmak ve depresyona karşı koruması da yer alıyor. Bunun dışında böbrek taşlarının düşmesini de yardımcı olan çilek, böbrekleri dinlendirerek ağrılarını azaltır. Böylece böbrek taşlarının daha kısa süre içerisinde düşmesini sağlar.

Çilek, bunun dışında iştahı açan bir meyvedir. İçerisinde bulundurduğu C ve E vitamini bakımından zengin olan çilek, mevsim geçişinde nezle ve grip olan kişilerin daha kısa sürede iyileşmesinde sağlar. Kemikleri güçlendiren bir meyve olan çilek, kalsiyum sayesinde kemiklerin gelişimini destekler. Bunun dışında kuru bir cilde sahip olan kişilerin sık sık çilek tüketmesi uzmanlar tarafından öneriliyor. Çünkü cildi nemlendiren çilek, aynı zamanda gözenekleri açarak daha pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olunmasını sağlar.

Şişkinliğe neden olan ödemlerin vücuttan atılmasını yardımcı olan çilek, sindirim sistemi hastalıklarına da çok iyi gelir. Bunun dışında alınan bilgiler neticesinde uzmanlar çilek yerken dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek bu meyvenin fazla tüketildiği takdirde mide yanmasına ve şişkinliğe neden olabileceğini açıkladı. Bunun dışında uzmanlar dağ çileği tüketirken daha dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek bu çileğin karın ağrısına yol açabileceğini belirtti. Ayrıca alerjik reaksiyon gösteren çileğe karşı ciltte kızarıklık ve kaşınma görüldüğü takdirde bir uzmana başvurulması gerektiği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.