1100 TL'lik Sosyal Yardım Desteğine Kimler Başvuru Yapabilir? Bakanlıktan Resmi Açıklama Yapıldı

1100 TL'lik Sosyal Yardım Desteğine Kimler Başvuru Yapabilir? Bakanlıktan Resmi Açıklama Yapıldı

Salgın sürecinde vatandaşlara sosyal yardım desteği sağlanmıştı. Alınan bilgiler neticesinde sosyal yardım başvurusu e-devlet aracılığı ile sağlanmaya devam ediyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen proje ödemeleri başvuru ekranı üzerinden gerçekleştiriliyor. Tam kapanma döneminde binlerce ihtiyaç sahibine ödenek sağlanmıştı. Alınan bilgiler neticesinde sosyal yardım başvuru şartları da belli oldu. 1100 TL sosyal yardım parası pandemi destek parası olarak bilniyor. Sosyal yardım başvurusuna yararlanmak isteyen vatandaş e devlet üzerinden başvuru sağlayabilir. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık e-devlet üzerinden yapılan başvuruları değerlendirildiğini ve 1,2 milyon hane destek ödemeleri yaptıklarını açıkladı. Vatandaş ücretin yatıp yatmadığını ise e-devlet kapısı üzerinden sosyal yardım sorgulama başlıklı kısmından da öğrenebilecek. İhtiyaç sahibi aileler 1100 TL sosyal yardım başvurusu ne zaman verileceğini sorguluyor. Alınan bilgiler neticesinde ödemelerin başvuru sonuçlarının henüz belli olmadı ortaya çıktı. Sonuçların belirlenmesinin ardından başvuruda bulunan vatandaşlar e-devlet sayfası üzerinden başvurular listesi kısmından 1100 TL'lik pandemi sosyal yardım başvuru sonuçlarını görüntüleyebilme hakkına sahip olacak. 

Pandemi sosyal destek faz 3 başvuruları e devlet üzerinden alınmaya başlandı. Başvuru süreci ise e-devlet üzerinden takip edilmekle birlikte değerlendirmeler hane bazı olarak yapılacaktır. Aynı haneden birçok başvurunun yapılması halinde tek başvurun değerlendirilecek. Bunun dışında başvuruda bulunan kişinin hanesinde olan kişilerde değerlendirmeye alınacak. Sosyal yardım destek programına yararlanmak isteyen kişi e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Cumartesi ve Pazar günleri ise kısıtlama olmaksızın başvurular açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.