Altındaki Şok Düşüş Yatırımcıyı Çaresiz Bıraktı! Altın Fiyatları İyice Dibe Battı!

Altındaki Şok Düşüş Yatırımcıyı Çaresiz Bıraktı! Altın Fiyatları İyice Dibe Battı!

Altın fiyatları incelendiğinde son zamanların en önemli düşüşü yaşandığı görülüyor. Altın, kuyumcularda oldukça düşük fiyattan verilmekte. Altın neden artmıyor? ABD'de yaşanan hangi gelişmeler altın fiyatlarını etkiledi? İşte gram, çeyrek ve tam altında canlı fiyat tablosu...

Altın fiyatları şok bir düşüş yaşadı. Özellikle de son aylarda kırdığı rekorun çok daha fazla gerisinde kaldı. Altındaki bu değişkenlik yatırımcıları da tedirgin ediyor. Kuyumcuya giden vatandaşlar altın fiyatlarını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Güvenilir liman olarak belirtilen altın neden bu kadar düştü?

Altın Fiyatları Düşüşte

Altın, ABD'de açıklanan verilerden ötürü bu kadar hızlı düşmüş olabilir. Bir yandan da enflasyon artışına rağmen yetkililerin konuyla ilgili enflasyonun geçici olduğunu açıklamaları dikkat çekti. Geçtiğimiz aydan bu yana altının bir türlü yükselişe geçemediği ve mevcut seviyesini koruyamadığı görülüyor. ONS altından sonra diğer altın çeşitleri de rekor düşüşten etkilendi.

Altın Ne Kadar Oldu?

Çeyrek altın ortalama 816 TL'den işlem görmekte. Tam altının ise 1809 TL civarlarında olduğunu söyleyebiliriz. Gram altındaki son durum ise oldukça şaşırtıcıydı. Gram altın 493 TL bandında gidip gelmekte. Altın fiyatlarının bu kadar hızlı değer kaybına uğraması sonrası ABD tarafından açıklanacak yeni veriler merakla bekleniyor. Altın fiyatlarına ilişkin son durumu sizlerle paylaşıyor olacağız. Önümüzdeki ayda güncel fiyatlar değişmez ise altında ne gibi senaryolar bizleri bekliyor göreceğiz. Son zamanların dikkat çeken yatırım araçlarından olan altın, fiyat kaybına bir son verecek mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.