Aşı Olmayanlar Dikkat!  Sinema, Tiyatro ve Konsere Gidemeyebilirsiniz..

Aşı Olmayanlar Dikkat! Sinema, Tiyatro ve Konsere Gidemeyebilirsiniz..

Ülkemizde koronavirüs aşıları hala, çok hızlı bir şekilde vatandaşlara uygulanmaya devam ediyor. Birçok kişi aşılarını sırası geldiğinde vurulsa da, bir o kadar da aşı olmak istemeyen kişi mevcut. Son gelen kararlara göre aşı olmayanlar sinema, tiyatro ve konser gibi yerlere gidemeyebilir.

Kovid-19 hastalığı ülkemizde de etkisini çok şiddetli bir şekilde devam ettiriyor. Koronavirüs riski  hala bulunsa da, geçtiğimiz günlerde yani Temmuz ayının başında normalleşme adımların atılmış ve neredeyse ülkede ki tüm yasaklar kaldırılmıştı. Sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması ile beraber, konser ve sinemalar gibi kalabalık yerlerde uygulanan yasaklarda son bulmuştu. Bununla beraber vatandaşlar bu gibi yerlere akın etmeye başladı.

Aşı olmayan vatandaşlar dikkat!

Bu yasakların kaldırılmasında ki en büyük sebep aşı hızının çok şiddetli bir şekilde artmasıydı. Ülkemize yeteri kadar aşının bulunması ile beraber şimdilerde 18 yaş üstü herkes istediği aşıyı seçip, randevu aldıktan sonra belirli sağlık kurumlarında aşılarını olabiliyorlar. Aşı olan kişi sayısı arttıkça da koronavirüs şiddetini azaltıyor, bu sayede de yasakların kalkması mümkün hale geliyor. Ama birçok vatandaşta aşı olmayacağını ve aşıya güvenmediğini söylüyor. Aşı olmayan vatandaşlara çok ciddi yasakların geleceği konuşuluyor. Yurt dışına çıkma yasağı devam ederken, yeni yasaklarında çok yakında gelmesi bekleniyor.

Konser, sinema ve tiyatroya gidemeyebilirsiniz...

Yeni gelen kurallarla beraber aşı olmayan vatandaşlar konser ve sinema gibi kalabalık ortamlara gidemeyebilir. Bu kararın aşı olmayan vatandaşların sağlık açısından hala büyük bir risk taşıdığı için alınacağı iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.