Aşı Olmayanlar Okula Gidebilecek Mi? Son Durum Belli Oldu..

Aşı Olmayanlar Okula Gidebilecek Mi? Son Durum Belli Oldu..

Ülkemizde aşılama hız kesmeden devam ediyor. 18 yaş üstü herkes hiçbir şart aranmadan tüm vatandaşlarımız aşı olabiliyor. Aşı böyle yaygınlaşmışken, son zamanlarda bir tartışma konusu da var. Öğrenciler okullarına aşı olmadan gidebilecek mi? İşte son durum..

Ülkemizde hala etkilerini devam ettiren yaygın hastalık Koronavirüs pandemisinden korunmanın en etkili ve tavsiye edilen yöntemlerinden biri de aşı olmak. Aylar boyunca belirli bir yaş kriterine göre vurulan aşılar, şimdilerde şart aranmaksızın 18 yaş üstü herkese vurulabiliyor. Aşı vurulmak için herhangi kronik bir hastalığınızda olması gerekiyor. Alınan bu kararlarla beraber aşılama hızı çok hızlı bir şekilde artmış ve bu sayede de Koronavirüs yasaklarının tamamı kaldırıldı. Her şey eskisi gibi serbest hale geldi. Vatandaşlar artık sadece maske takmak zorundalar.

Aşı olmayanlar okula gidebilecek mi?

Şimdilerde en çok tartışılan konuların başında ise aşı olmayanların okula gidip, gidemeyeceği geliyor. Bu konu hakkında bazı üniversiteler şaşırtıcı açıklamalarda bulunarak aşı olmayan öğrencilerin derslere ve kampüslere alınamayacağını söyledi. Bu karara birçok kişi isyan etse de, kararın artık kesinleştiği biliniyor.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri aşı olacak mı?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin aşılanmalarına dair herhangi bir açıklama bulunmuyor. Eğer bu yaş gurubuna aşılama  gelse bile, zorunlu olacağı düşünülmüyor. Tabi bu konuda detaylar yakında belli olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.